Advokatfirman Glimstedt erbjuder uppsatspraktikplatser

STOCKHOLM • GÖTEBORG • FALUN • JÖNKÖPING
ÖREBRO • HELSINGBORG • NORRKÖPING • VÄXJÖ

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 13 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med fokus på affärsjuridik.

 

Flera av våra kontor erbjuder praktik för dig som vill kombinera studier med praktik. Det finns möjlighet att bli uppsatspraktikant, trainee eller sommarnotarie.

 

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska ärenden och administrativa uppgifter. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

 

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, både för klienter såväl som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

 

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

 

INRIKTNING OCH KONTAKTINFORMATION

 

 

 

STOCKHOLM

Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.

Skicka dina ansökningshandlingar till Jonas Gombrii, jonas.gombrii@glimstedt.se, eller Andreas Höhling, andreas.hohling@glimstedt.se. Vid frågor ring Jonas på 08-566 119 34 eller Andreas på 08-566 119 13.

 

GÖTEBORG

Göteborgskontoret arbetar med affärer och ägande, kommersiella tvister, rekonstruktioner och obestånd, fastigheter och transaktioner.

Skicka dina ansökningshandlingar till Carina Svanlund, carina.svanlund@glimstedt.se. Vid frågor ring Jakob Nortoft på 031-710 40 29 eller Anna Gustafsson på 031- 710 40 46.

 

VÄXJÖ

Växjökontoret arbetar bl.a. med affärs- och humanjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Johan Bäckström, johan.backstrom@glimstedt.se, eller Fredrik Sund, fredrik.sund@glimstedt.se. Vid frågor ring Johan på 0470-70 02 77 eller Fredrik på 0470-70 02 78.

 

HELSINGBORG

Helsingborgskontoret arbetar med svensk och internationell affärsjuridik och har specialistkompetens inom bl.a. konkurrensrätt (inklusive upphandlingsrätt), tvistelösning, hyres- och fastighetsrätt, entreprenadrätt och associationsrätt, samt skiljeförfaranden.

Skicka dina ansökningshandlingar till Carin Lettius, carin.lettius@glimstedt.se. Vid frågor ring Carin på 042-26 99 50.

JÖNKÖPING

Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Ambjörn  Essén, ambjorn.essen@glimstedt.se. Vid frågor ring Ambjörn på 036-30 67 34.

 

ÖREBRO

Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för insolvensrätt, arbetsrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.

Skicka dina ansökningshandlingar till Ester        Andersson Zandvoort,

ester.andersson@glimstedt.se. Vid frågor ring   Ester på 019-16 65 91.

 

 

NORRKÖPING

Norrköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.

*Uppsatspraktikanter mottas enbart från Affärsjuridiska programmet i Linköping.

Skicka dina ansökningshandlingar till Pernilla Tilly Nors, pernilla.nors@glimstedt.se. Vid frågor ring Pernilla på 011-12 92 00.

 

FALUN & LUDVIKA

Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.

Skicka dina ansökningshandlingar till Cecilia Malm, cecilia.malm@glimstedt.se. Vid frågor ring Cecilia på 023-481 00.