Jönköpings tingsrätt söker juristpraktikant

Om arbetsplatsen

Jönköpings tingsrätt har idag ca 50 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler som ligger i närheten av resecentrum.

Arbetsuppgifter

Tingsrätten söker en praktikant under hösten 2018. Som praktikant kommer du att få en inblick i tingsrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda notarier utför och innebär att du som praktikant kommer göra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut samt föra protokoll vid förhandlingar. Praktikperioden omfattar minst 10 veckor.

Kvalifikationer

Som praktikant ska du vara inskriven vid ett universitet/högskola och ännu inte ha avlagt juristexamen. Du ska ha avslutat termin sex vid juristprogrammet samt antagits till en kurs som innehåller inslag av praktik.

Vi söker dig som har goda juridiska kunskaper och god kommunikativ förmåga vilket gör att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

CV, personligt brev och kopia på senaste studieutdraget från juristprogrammet ska finnas med i ansökan. Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tidsbegränsad praktik utan lön eller annan ersättning. Minst 10 veckor

Ansökan

Ansök senast: 2018-04-01
Referensnummer: Arbetsgivarens referensnummer: 57-18

Skicka din ansökan till jonkopings.tingsratt@dom.se

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Anette Nilsson Administrativ chef 036-15 67 02
0708-35 90 66 anette.nilsson@dom.se

Övrigt

Facklig företrädare

Anton Lindgren Notarie, Jusek 036-15 67 34

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.