Jobb- och praktikanonnser

KARRIÄR


Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.

April 15, 2019


ADVOKATFIRMAN TÖRNGREN MAGNELL ERBJUDER UPPSATSPRAKTIK HT 2019!


Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.


Läs mer

April 29, 2019


OLSSON LILJA ADVOKATER SÖKER PRAKTIKANTER!


Olsson Lilja Advokater är en brottmålsbyrå belägen på Kungsholmen, Stockholm. Byrån startades i början av 2018 av advokat Henrik Olsson Lilja efter många år som delägare på advokatfirman Althin. 


Läs mer

Maj 16, 2019


GRANT THORNTON SÖKER JUNIOR SKATTEKONSULT!


Vill du vara med och utveckla framtidens näringsliv tillsammans med Sveriges entreprenörer? Hos oss får du arbeta nära våra kunder, entreprenörerna, och se nya företag och branscher växa fram. Det innebär unika möjligheter för dig som vill utvecklas i din karriär.


Läs mer

Mar 14, 2019


TALANGNÄTVERKET VINGE TALANG! 


Vinges talangnätverk för studenter som är intresserade av en framtida karriär hos Vinge. Som medlem får man förhandsinformation om tjänster, inbjudningar till event, seminarier och även rekryteringar. Det är ett jättebra sätt för att hålla sig uppdaterad men även ett bra sätt att hålla kontakten med oss.


Läs mer

April 3, 2019


CENTRUM FÖR RÄTTVISAS SOMMARINTERNAT!


Centrum för rättvisas sommarinternat har anordnats varje sommar sedan 2004 och är en populär samlingspunkt för juriststudenter. Självklart är det helt kostnadsfritt och man bor fint på Villa Lovik på Lidingö. Reser man långväga kan man också söka resestipendium för att sänka resekostnaderna.


Läs mer

April 15, 2019


INBJUDAN TILL ATT ANSÖKA OM STIPENDIUM FRÅN STIPENDIESTIFTELSEN AVSTAMP FÖR JURIDISKA STUDIER!


Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10.000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj.Läs mer

April 30, 2019


SÖK GERNANDT & DANIELSSONS UPPSATSSTIPENDIUM!


Ska du skriva din examensuppsats i höst? Sök i så fall Gernandt & Danielssons nyinförda och mycket attraktiva uppsatsstipendium. Stipendiet ger dig – utöver 40 000 kronor – ett arbetsrum på G&D:s tillgång till byråns bibliotek, utbildningar och sociala aktiviteter samt en biträdande jurist-fadder.


Läs mer

Maj 16, 2019


UPPSATSPRAKTIK VID KAMMARRÄTTEN I STOCKHOLM!


Som uppsatspraktikant kommer du att få en inblick i kammarrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Du kommer att, på samma sätt som domstolens fiskaler och föredragande jurister, handlägga och föredra mål för avgörande.


Läs mer

Mar 18, 2019


ADVOKATBYRÅN LEGE SÖKER UPPSATSPRAKTIKANTER!


Som praktikant på Advokatbyrån LEGE får man delta i byråns dagliga verksamhet. Du har kontakt med domstolar, statliga och kommunala myndigeter. 

Vår ambition är att du ska få en god inblick i arbetet på en advokatbyrå samt inom våra rättsområden samt inom processrätt.


Läs mer

April 10, 2019


ADVOKATFIRMAN LEGIO SÖKER PRAKTIKATER!


LEGIO söker nu dig, som är i slutet av studierna och har fallenhet för våra verksamhetsområden, för praktik under tio veckors tid inom ramen för juristutbildningen.


Läs mer

April 17, 2019


VINN 15 000 KR PÅ DIN UPPSATS!


Har du skrivit din avslutande uppsats på 30 högskolepoäng inom något av rättsområdena LOU, entreprenad- eller miljörätt? Då har du chansen att vinna Foyen uppsatstipendium om 15 000 kr.


Läs mer

Maj 8, 2019


PRAKTIKPLATS HOS BUTIKSKONSULT UNDER HANDLEDNING AV ADVOKAT DENNIS DICKSEN, ADVOKATFIRMAN LINDAHL


Butikskonsult är en av Sveriges ledande aktörer inom planering, utveckling och inredning av butiker. Vi finns i Kumla, är ca 60 anställda och omsätter 180 miljoner kronor. 


Läs mer

Maj 17, 2019


UPPSATSSTIPENDIUM FRÅN ÖREBRO KOMMUN!


För att kunna söka 2019 års stipendium krävs att du skrivit en godkänd C- eller D-uppsats/examensarbete på grund- eller avancerad nivå under höstterminen 2018 eller vårterminen 2019 med koppling till Örebro kommuns verksamhet.Läs mer

Mar 26, 2019


SOMMARSKOLA I DUBROVNIK! 


Är du behörig för att läsa kurser på avancerad nivå och är intresserad av sommarskola i Dubrovnik? Kolla länken och kontakta sedan studievägledare Viktoria Strömberg!


Läs mer

April 10, 2019


PRAKTIKATER TILL LO!


LO söker löpande efter personer som brinner för att göra Sverige till ett bättre och mer jämlikt samhälle. LO erbjuder nu praktikplatser under perioden september 2019 till januari 2020.


Läs mer

LUNCHÖPPET


Välkommen till JF:s kontor i L116 i Långhuset mellan kl. 12 - 13 alla vardagar. Vi bjuder alla medlemmar på gratis kaffe och te.


Vardagar: 12:00 till 13:00