Jobb- och praktikanonnser

KARRIÄR


Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.

April 10, 2019


ADVOKATFIRMAN LEGIO SÖKER PRAKTIKATER!


LEGIO söker nu dig, som är i slutet av studierna och har fallenhet för våra verksamhetsområden, för praktik under tio veckors tid inom ramen för juristutbildningen.


Läs mer

Maj 8, 2019


PRAKTIKPLATS HOS BUTIKSKONSULT UNDER HANDLEDNING AV ADVOKAT DENNIS DICKSEN, ADVOKATFIRMAN LINDAHL


Butikskonsult är en av Sveriges ledande aktörer inom planering, utveckling och inredning av butiker. Vi finns i Kumla, är ca 60 anställda och omsätter 180 miljoner kronor. 


Läs mer

Maj 23, 2019


ARGUM I ÖREBRO SÖKER PRAKTIKANTER FÖR HT19!


Argum arbetar främst med rådgivning till fastighetsägare. Fastighetsrätt, familjerätt och skatterätt är fokus hos oss.

På Argum i Örebro så hjälper vi också andra företagare med upplägg på ägande, kompanjonsavtal och andra ägarrelaterade bolagsfrågor.


Läs mer

Juni 25, 2019


VÄRMLANDS TINGSRÄTT SÖKER PRAKTIKANTER!


Som juristpraktikant får du inblick i domstolens olika arbetsuppgifter. Arbets- uppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför såsom att utföra rättsutredningar, upprätta förslag till domar och beslut samt att föra protokoll vid förhandlingar i domstol.


Läs mer

April 15, 2019


ADVOKATFIRMAN TÖRNGREN MAGNELL ERBJUDER UPPSATSPRAKTIK HT 2019!


Praktiken kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning eller inom ramen för en fördjupningskurs. Varje praktikperiod uppgår till tio veckor under vilken du får en inblick i advokatyrket och kommer att bistå våra delägare och biträdande jurister med affärsjuridiska spörsmål.


Läs mer

Maj 17, 2019


UPPSATSSTIPENDIUM FRÅN ÖREBRO KOMMUN!


För att kunna söka 2019 års stipendium krävs att du skrivit en godkänd C- eller D-uppsats/examensarbete på grund- eller avancerad nivå under höstterminen 2018 eller vårterminen 2019 med koppling till Örebro kommuns verksamhet.Läs mer

Juni 3, 2019


PRAKTIKATER TILL FÖRVALTNINGSRÄTTEN I JÖNKÖPING!


Praktiken innebär att man får göra rättsutredningar, förbereda och skriva minnesanteckningar i vissa muntliga förhandlingar, men även skriva förslag på domar och beslut då förfarandet i huvudsak är skriftligt. Praktikanten kommer löpande få handledning och feedback och i övrigt få en god inblick i hur arbetet på en domstol fungerar.Läs mer

April 15, 2019


INBJUDAN TILL ATT ANSÖKA OM STIPENDIUM FRÅN STIPENDIESTIFTELSEN AVSTAMP FÖR JURIDISKA STUDIER!


Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10.000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj.Läs mer

Maj 20, 2019


PRAKTIKPLATS PÅ ENDSJÖ ADVOKATFIRMA HÖSTEN 2019! 


Endsjö Advokatfirma erbjuder praktikplats till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en advokatbyrå med inriktning på fullservice och tvistelösning.  


Läs mer

Juni 4, 2019


UPPSATSPRAKTIKANTER
TILL MARLAW!


Det är positivt om du har ett intresse för våra ämnesområden men framförallt söker vi dig som vill visa att du har något att tillföra en professionell affärsjuridisk advokatbyrå. Som praktikant kommer du att bistå våra jurister inom samtliga delar av verksamheten och få arbetsuppgifter att tillse på egen hand.

Läs mer

LUNCHÖPPET


Välkommen till JF:s kontor i L116 i Långhuset mellan kl. 12 - 13 alla vardagar. Vi bjuder alla medlemmar på gratis kaffe och te.


Vardagar: 12:00 till 13:00