Olsson Lilja Advokater söker praktikanter VT 2019!

Olsson Lilja Advokater är en brottmålsbyrå belägen på Kungsholmen, Stockholm. Byrån startades i början av 2018 av advokat Henrik Olsson Lilja efter många år som delägare på advokatfirman Althin. För närvarande sysselsätter byrån tre advokater och två biträdande jurister.

Nu söker byrån praktikanter inför våren 2019 enligt följande:
2 platser per period (A och B)
Heltid, ca 10 veckor

Om byrån
Olsson Lilja Advokater är en brottmålsbyrå belägen på St. Eriksgatan 63A i Kungsholmen, Stockholm. Byrån startades i början av 2018 av advokat Henrik Olsson Lilja efter många år som delägare på advokatfirman Althin. För närvarande sysselsätter byrån tre advokater och två biträdande jurister.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som praktikant innebär en praktisk inblick för studenter som är intresserade av att jobba med praktisk juridik. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som att exempelvis skriva rättsutredningar, inlagor och utkast till överklaganden, ha klientkontakt och följa med på rättegångar samt ta del av handlingar i målet.

Krav
Du som söker ska antingen läsa din sista termin på juristprogrammet och skriva din examensuppsats, eller annars uppfylla behörighetskraven för eventuellt arbetsanknutet utredningsarbete som erbjuds via universitetet (se t.ex. http://www.jur.lu.se/%5C#!JUZN01-05). Du som söker ska vara intresserad av brottmål och av att arbeta med och biträda personer som av olika skäl söker byråns expertis.

Anvisningar för ansökan
Sista ansökningsdag är 1 november. Din ansökan bör innehålla följande:
– CV, personligt brev och andra relevanta dokument,
– Vilket område du vill skriva uppsats inom (om praktiken ska förenas med uppsatsskrivande),
– Önskad period för praktiken, och
– Riktlinjer från universitetet för praktiken, om sådana finns, inklusive veckoantal som
praktikmöjligheten genom universitetet erbjuder.

Ansökningshandlingar skickas via e-post till: info@olssonlilja.se.