The Philip C. Jessup International Moot Court Competition

Ta chansen att tävla i ett internationellt rättegångsspel. Nedan kommer en kort beskrivning om vilka två vi erbjuder och även eventuellt ett tredje rättegångsspel kommer i framtiden. Dessa två som presenteras är tävlingar helt på engelska. Efter beskrivningarna kan du anmäla ditt intresse för att vara en del av laget genom att skicka in dina svar genom ett PM (som ska vara på engelska) till det fiktiva case som lämnas nedan. Sista anmälningsdagen är den 24 april klockan 13.00 och ska skickas in till: tarik.radwan@oru.se

The Philip C. Jessup International Moot Court Competition

55 år gammal tävling som är en av världens största tävlingar inom juridik med över 80 deltagande länder. I år är tävlingen i Washington. Telders International Law Moot Court Competition 38 år gammal tävling och bara lag från Europa. Finalen är framför International Court of Justice domare i Hague.

Blir du antagen är det möjligt att söka denna kurs via 15 högskolepoäng. Kravet är att du ska ha läst minst en B-kurs för att delta.

Problemet: Fictional case: Assume that on February 19, 2008 the Prime Minister of Kosovo/Kosova travelled through Spain and was arrested on suspicion of serious human rights violations in Kosovo/Kosova, such as having ordered killings and organ trafficking. Can he be tried before a Spanish national court?

An agreement is made to use arbitration to settle the legal issues involved. You represent one of the parties.
Write your memorial either on behalf of Spain or on Behalf of Kosovo.

Om du väljer att delta får ditt PM inte vara längre än 5 sidor och 1.5 radavstånd är det som gäller.En föreläsning kommer att hållas den 11/3 klockan 15.15-17.00 i sal L151 för den som vill få en uppdatering om OSCOLA-systemet.

Vi ser fram emot din ansökan!