Karriär

KARRIÄR


Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.

Mars 1, 2021

Ansökan om stipendium från Harry Axelson Iohnsons fond


Stiftelsen Harry Axelson Iohnsons fond för rättsvetenskaplig forskning instiftades den 24 oktober 1919 genom en donation av legationssekreteraren Harry Axelson Iohnson. Fondens ändamål är enligt donationsurkunden dels att i utlandet sprida kännedom om svensk rättsvetenskap och lagstiftning, dels att bereda unga svenska jurister eller juris studerande tillfälle att vid utländska universitet bedriva rättsvetenskapliga studier samt till trycket befordra på sådana studier grundade avhandlingar.


Läs mer

Februari 12, 2021

PWC SÖKER EN TAX ASSOCIATE INOM TRANSFER PRICING!


Ta chansen att hitta din Opportunity of a Lifetime hos oss på PwC! Vår ambition är att din tid på PwC ska vara den bästa i din karriär. Nu söker vi en Tax Associate inom Transfer Pricing till vårt kontor i Jönköping. Läs mer i annonsen, tipsa dina vänner eller sök själv!


Läs mer

Januari 31, 2021

UPPSATSPRAKTIK HOS SVALNER HÖSTEN 2021


Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. 


Läs mer

Maj 11, 2020

UPPSATSPRAKTIK ADVOKATFIRMAN DEFENS - ÅRET RUNT!


Advokatfirman Defens arbetar med särskild inriktning mot brottmål, men även inom humanjuridik i stort, varför det framför allt är intressant med uppsatsämnen inom humanjuridik och straff- eller processrätt. Tidigare praktikanter utgör en god rekryteringsbas för oss eftersom vi får möjlighet att...


Läs mer

Februari 24, 2021

Inbjudan till att ansöka om stipendium från Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier


Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10.000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj.


Läs mer

Februari 8, 2021

ADVOKATFIRMAN ENDSJÖ ERBJUDER PRAKTIKPLATS VT-21!


Endsjö Advokatfirma erbjuder praktikplats till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en advokatbyrå med inriktning på fullservice, med internationell inriktning.

 

Advokatfirman sysselsätter fyra jurister och 2 ekonomer. Juristerna har stor processvana inom flera civilrättsliga områden, förvaltnings- och straffrätt. Advokatfirman åtar sig återkommande internationellt privaträttsliga uppdrag.


Läs mer


STIPENDIUM ATT SÖKA FÖR DEN SOM SKRIVER UPPSATS OM EKONOMI!Financers ekonomistipendium är ett uppsatsstipendium. Det delas ut till dig som är student och planerar att skriva en uppsats med ekonomi som ämne.


Ansök då senast 31 mars 2021 om Financers Ekonomistipendium på 5000 kronor. Läs mer

Februari 18, 2021

UDDEVALLA TINGSRÄTT ERBJUDER PARIKTIK HT-21!


Som juristpraktikant får du inblick i arbetet vid en tingsrätt. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför, som att föra protokoll vid förhandlingar m.m....


Läs mer

Januari 31, 2021

SVALNER SÖKER JUNIOR SKATTEJURIST!


Junior skattejurist med tillsättning till hösten 2021. På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation. Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter möjligheter hos oss på Svalner.


Läs mer

Oktober 5, 2020

ADVOKATFIRMAN GLIMSTEDT ERBJUDER TILL VÅREN 2021 UPPSATSPRAKTIKPLATSER, SAMT JURIDIK & PRAKTIK, APS, APU, PJU


Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår...


Läs mer