Karriär

Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.


Vill du synas här?

Tveka inte att kontakta Filippa Bruno, marknadsforing@jforebro.se!


KARRIÄR


Oktober 12, 2021

Stahre Persson advokatbyrå söker uppsatspraktikanter!


Längtar du efter att komma ut i arbetslivet men har uppsatsen kvar? Vill du göra karriär
som försvarsadvokat? Då kan vi erbjuda dig möjligheten till tio veckors uppsatspraktik på
en av Sveriges ledande brottmålsbyråer!


Läs mer


Oktober 12, 2021

Uppsatspraktikanter Stockholm


Vill du prova på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Nu söker vi två juriststudenter som vill göra uppsatspraktik hos oss under våren 2022.


Läs mer


Oktober 12, 2021

Sommartrainee 2022


Nu har du möjlighet att söka till vårt populära sommartraineeprogram som ger dig en unik inblick i den affärsjuridiska verksamheten i såväl Sverige som i USA.


Läs mer


Oktober 12, 2021

Byrån mot diskriminering i Östergötland söker juristpraktikant till hösten 2020


Byrån mot diskriminering i Östergötland (Byrån) är en ideell organisation som arbetar med mänskliga rättigheter och antidiskriminering. Vi arbetar utifrån den gällande diskrimineringslagstiftningen. Byrån har sitt kontor i Norrköping, men har hela Östergötland som sitt arbetsfält. På Byrån arbetar ekonomiansvarig, jurister, utbildare, samt projektanställda. Nu söker vi dig som läser juridik och önskar genomföra praktik under våren 2022!


Läs mer


Oktober 4, 2021

Central Sweden söker två praktikanter inför våren 2022


Har du ett genuint intresse för EU och frågor som berör regional utveckling och studerar på en
utbildning som innefattar praktik under perioden mitten av januari till början av juni?
Vi erbjuder en chans att utföra den praktiken hos oss på Central Sweden, som är Dalarnas,
Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU.


Läs mer


Oktober 4, 2021

Ansök om 2021 års Midander-Lönnstipendium senast den 15 oktober 2021!


För att uppmuntra och uppmärksamma studier av fri- och rättigheter har Centrum för rättvisa
instiftat Midander-Lönnstipendiet. Stipendiet uppgår till 25 000 kronor och delas ut i december
varje år till den student som under det senaste året har skrivit den bästa uppsatsen om fri- och
rättigheter, rättsstats- eller rättssäkerhetsfrågor.


Läs mer


Oktober 4, 2021

Insulander Lindh Advokatbyrå söker nu uppsatspraktikanter


Vi söker uppsatspraktikanter som är intresserade av familjerätt, internationell privaträtt
och brottmål. Som uppsatspraktikant hos oss får du hjälpa våra advokater och jurister
att upprätta handlingar, göra rättsutredningar, följa med på förhandlingar samt biträda
med administrativa uppgifter m.m.


Läs mer


Oktober 3, 2021

Human Rights Watch söker praktikant VT2022


Som praktikant kommer studenten få verka i en spännande miljö och lära sig mer om hur det är att få jobba för en global människorättsorganisation. Praktikanten kommer bland annat få delta i planering och genomförandet av aktiviteter med fokus på mänskliga rättigheter, insamling och vårt kommunikationsarbete i Sverige.

 

Mer information om praktiken och hur man ansöker finns här!


Oktober 3, 2021

New Republic söker praktikanter


Vill du praktisera på ett public affairs-företag som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag, myndigheter och organisationer?


Hos oss får du möjlighet att praktisera i en spännande miljö med engagerade kollegor. Som praktikant kommer du prova på arbetet genom att involveras i flera av byråns projekt och bistå våra konsulter med stöd och underlag, bland annat i form av omvärldsbevakning och research. Därutöver erbjuds du att delta i interna utvecklingsaktiviteter och utbildningar.


Läs mer


September 20, 2021

Ny jobbportal för juriststudenter


Juridicas är en ny plattform som samlar alla deltidsjobb och praktiktjänster för juriststudenter på ett och samma ställe. 


Den lanserades av två juriststudenter som tyckte att det var alldeles för krångligt och tidsödande att hitta ett jobb vid sidan av studierna. 


Med Juridicas vill vi göra det lättare och snabbare för våra medstudenter att hitta ett jobb under studietiden. Att hitta ett jobb borde inte vara ett arbete i sig. Det skall inte ta mycket tid och energi av er, speciellt när ni har extra mycket i skolan!


Gå in på Juridicas.se och sök jobbet som kommer att starta din drömkarriär idag!


Läs mer


September 20, 2021

PwC söker Tax Associates till Örebro kontoret


Ta chansen att hitta din Opportunity of a Lifetime hos oss på PwC! Vår ambition är att din tid på PwC ska vara den bästa i din karriär. Nu söker vi två Tax Associates inom nationell och internationell beskattning till vårt kontor i Örebro. Läs mer i annonsen, tipsa dina vänner eller sök själv!


Läs mer


September 20, 2021

FN-representationen i New York erbjuder praktiktjänstgöring under vårterminen 2022


Vid FN-representationen arbetar ett 30-tal personer. Representationens uppgift är att representera
Sverige, förhandla för och bevaka svenska intressen i FN och FN-organisationerna i New York, i den
lokala EU-samordningen samt i kontakterna med andra FN-representationer i bland annat politiska och ekonomisk-sociala frågor.


Läs mer


September 10, 2021

UNHCR rekryterar en praktikant till deras Protection team


As an intern in the Protection Unit based in Stockholm, you will join a team of specialized staff who have a strong focus on refugee and asylum law, including international and human rights law.


You will actively participate in the work of the UNHCR Representation for the Nordic and Baltic Countries (UNHCR RNB) and will be engaged in a variety of protection issues and tasks.


Läs mer


September 8, 2021

Olsson Lilja Advokater söker nu vårterminspraktikanter för 2022


Totalt utlyses fyra praktikplatser, fördelade över två halvterminsperioder enligt följande:


  • Period 1:
    Två praktikanter v. 3 – 11

  • Period 2:
    Två praktikanter v. 12 – 22


Sista ansökningsdag är 29 oktober 2021. 


Läs mer


Augusti 30, 2021

Uddevalla tingsrätt söker juristpraktikanter våren 2022


Som juristpraktikant får du inblick i arbetet vid en tingsrätt. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför, som att föra protokoll vid förhandlingar m.m.


Ansök senast 2021-11-30.


Läs mer


Augusti 3, 2021

Advantage Juristbyrå erbjuder praktikplats


Advantage Juristbyrå erbjuder praktikplats för juridikstudenter, vi är en allmän praktiserande Juristbyrå med inriktning bland annat mot affärsjuridik, fastighetsrätt, familjerätt samt tvistelösning.


Som praktikant hos oss kommer Du som student att få inblick i hur det kan vara att arbeta på en juristbyrå och vilka arbetsuppgifter som finns. I praktiken ingår att ta del av alla på juristfirman förekommande arbetsuppgifter. Under praktikperioden kommer Du således att sysselsätta Dig såväl med administrativa göromål som med kvalificerat juridiskt arbete.


Läs mer

Juni 14, 2021

Värmlands tingsrätt söker juristpraktikanter hösten 2021!


Som juristpraktikant får du inblick i arbetet vid en tingsrätt. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför, som att föra protokoll vid förhandlingar m.m.

 

Du skall ha slutfört termin sex på Juristprogrammet. CV, personligt brev och kopia på senaste studieutdraget från Juristprogrammet ska finnas med i ansökan. Ingen erfarenhet krävs. 


Läs mer

April 13, 2021

AG Advokats stipendium!


AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn.


Stipendiet är dels avsett att främja kunskapsutveckling och nytänkande för de branscher som AG Advokat verkar inom, dels att för juriststudenter synliggöra AG Advokats kärnområden; fastighet- och entreprenadrätt.


Sista ansökningsdag för stipendiet 2021/22 är den 25 februari 2022.


Läs mer

April 27, 2021

Advokatfirman Treschow & Partner erbjuder praktik 2021!


Advokatfirman Treschow & Partner finns i Göteborg och har åtta stycken anställda varav tre stycken advokater, fyra stycken jurister och en paralegal.


Vår juridiska expertis inriktar sig mestadels inom fastighetsrätt, entreprenadjuridik, affärsjuridik samt avtals- och processrätt.


Vi erbjuder praktik under 2021 för juriststudenter som läst minst fem terminer. Praktiken kan ske i varierande former under året. För mer info och kontakt, maila info@treschowpartner.se.


Hemsidan

Januari 31, 2021

SVALNER SÖKER JUNIOR SKATTEJURIST!


Junior skattejurist med tillsättning till hösten 2021. På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation. 


Intervjuer kommer att ske löpande under våren för start hösten 2021. 


Läs mer

Februari 24, 2021

Inbjudan till att ansöka om stipendium från Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier


Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10 000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj.


Ansökningstid för 2021 års stipendium:
1 januari 2021 – 31 oktober 2021


Läs mer

Maj 11, 2020

UPPSATSPRAKTIK ADVOKATFIRMAN DEFENS - ÅRET RUNT!


Advokatfirman Defens arbetar med särskild inriktning mot brottmål, men även inom humanjuridik i stort, varför det framför allt är intressant med uppsatsämnen inom humanjuridik och straff- eller processrätt. Tidigare praktikanter utgör en god rekryteringsbas för oss eftersom vi får möjlighet att...


Läs mer