Karriär

KARRIÄR


Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.

Juli 6, 2021

Ackordcentralens stipendium!


Ackordscentralen Stockholm AB är specialiserad på att förändra, utveckla och rekonstruera företag i obestånd med syfte att återskapa företagens värden.


För att uppmuntra och stimulera intresset för fördjupade studier inom ämnesområden som anknyter till Ackordscentralens verksamhet och för att utöka kontakterna med universitet och högskolor, beslutade Ackordscentralen 2007 att årligen utdela stipendier. Ackordscentralen Stockholm AB utdelar årligen två stipendium om 25 000 kr vardera.


Läs mer

April 27, 2021

Advokatfirman Treschow & Partner erbjuder praktik 2021!


Advokatfirman Treschow & Partner finns i Göteborg och har åtta stycken anställda varav tre stycken advokater, fyra stycken jurister och en paralegal.


Vår juridiska expertis inriktar sig mestadels inom fastighetsrätt, entreprenadjuridik, affärsjuridik samt avtals- och processrätt.


Vi erbjuder praktik under 2021 för juriststudenter som läst minst fem terminer. Praktiken kan ske i varierande former under året. För mer info och kontakt, maila info@treschowpartner.se.


Hemsidan

Mars 23, 2021

Linklaters söker jurister!


Du kommer att få arbeta med några av världens största företag i deras mest komplexa transaktioner. Tillsammans med härliga kollegor, både i Stockholm och på Linklaters övriga kontor i världen, kommer du få ta del av vårt gedigna utbildningspaket och få tillgång till ett stort nätverk samt lära dig av ledande experter inom alla juridiska områden. 


Läs mer

Februari 24, 2021

Inbjudan till att ansöka om stipendium från Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier


Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10.000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj.


Läs mer

Januari 31, 2021

SVALNER SÖKER JUNIOR SKATTEJURIST!


Junior skattejurist med tillsättning till hösten 2021. På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta skattejurister vilket ger dig en unik möjlighet till snabb professionell utveckling, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation. Hos oss kommer du att få ett stort ansvar snabbt och en möjlighet att arbeta nära delägare, seniora jurister samt intressanta kunder. Har du rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter möjligheter hos oss på Svalner.


Läs mer

Maj 11, 2020

UPPSATSPRAKTIK ADVOKATFIRMAN DEFENS - ÅRET RUNT!


Advokatfirman Defens arbetar med särskild inriktning mot brottmål, men även inom humanjuridik i stort, varför det framför allt är intressant med uppsatsämnen inom humanjuridik och straff- eller processrätt. Tidigare praktikanter utgör en god rekryteringsbas för oss eftersom vi får möjlighet att...


Läs mer

Juni 22, 2021

Deloitte söker juniora jurister!


Är du nyexaminerad jurist eller jurist med ett par års arbetslivserfarenhet? Vill du jobba i en internationell miljö med varierande arbetsuppgifter och enorma utvecklingsmöjligheter? Då kanske du vill bli vår nästa kollega?

På Deloitte Legal arbetar vi för att erbjuda våra kunder äkta helhetslösningar där kvalitativ rådgivning, branschkunskap och kommersiellt tänkande kombineras med tekniska lösningar. Hos oss på Deloitte Legal blir du del i ett proaktivt och växande team bestående av jurister med bred kunskap inom exempelvis bolagsrätt, arbetsrätt, M&A och dataskydd. 


Läs mer

April 13, 2021

AG Advokats stipendium!


AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn.


Stipendiet är dels avsett att främja kunskapsutveckling och nytänkande för de branscher som AG Advokat verkar inom, dels att för juriststudenter synliggöra AG Advokats kärnområden; fastighet- och entreprenadrätt.


Läs mer

Mars 9, 2021

Insulander Lindh Advokatbyrå söker uppsatspraktikanter inför HT-21!Vi söker uppsatspraktikanter som är intresserade av familjerätt, internationell privaträtt och brottmål. Som uppsatspraktikant hos oss får du hjälpa våra advokater och jurister att upprätta handlingar, göra rättsutredningar, följa med på förhandlingar samt biträda med administrativa uppgifter m.m.


Läs mer

Februari 18, 2021

UDDEVALLA TINGSRÄTT ERBJUDER PARIKTIK HT-21!


Som juristpraktikant får du inblick i arbetet vid en tingsrätt. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför, som att föra protokoll vid förhandlingar m.m....


Läs mer

Januari 31, 2021

UPPSATSPRAKTIK HOS SVALNER HÖSTEN 2021


Studerar du juridik och läser fördjupningskurser inom skatt? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på Sveriges ledande och oberoende skatte- och transaktionsrådgivningsbyrå?

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till 2-4 drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. 


Läs mer

Juni 14, 2021

Värmlands tingsrätt söker juristpraktikanter hösten 2021!


Som juristpraktikant får du inblick i arbetet vid en tingsrätt. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför, som att föra protokoll vid förhandlingar m.m.

 

Du skall ha slutfört termin sex på Juristprogrammet. CV, personligt brev och kopia på senaste studieutdraget från Juristprogrammet ska finnas med i ansökan. Ingen erfarenhet krävs. 


Läs mer

April 1, 2021

Roschier söker jurister till hösten!


Vill du jobba med intressanta ärenden på en stor internationell affärsjuridisk byrå? Då har du chansen nu! Roschier söker nu jurister till deras arbetsrätts-, tvistlösnings-, immaterialrätts-, och transaktionsteam. Är du nyutexaminerad eller tar examen till sommaren, då kan det här vara jobbet för dig. Läs mer på Roschiers hemsida och ansök senast 25:e april.


Läs mer

Mars 1, 2021

Ansökan om stipendium från Harry Axelson Iohnsons fond


Stiftelsen Harry Axelson Iohnsons fond för rättsvetenskaplig forskning instiftades den 24 oktober 1919 genom en donation av legationssekreteraren Harry Axelson Iohnson. Fondens ändamål är enligt donationsurkunden dels att i utlandet sprida kännedom om svensk rättsvetenskap och lagstiftning, dels att bereda unga svenska jurister eller juris studerande tillfälle att vid utländska universitet bedriva rättsvetenskapliga studier samt till trycket befordra på sådana studier grundade avhandlingar.


Läs mer

Februari 8, 2021

ADVOKATFIRMAN ENDSJÖ ERBJUDER PRAKTIKPLATS VT-21!


Endsjö Advokatfirma erbjuder praktikplats till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en advokatbyrå med inriktning på fullservice, med internationell inriktning.

 

Advokatfirman sysselsätter fyra jurister och 2 ekonomer. Juristerna har stor processvana inom flera civilrättsliga områden, förvaltnings- och straffrätt. Advokatfirman åtar sig återkommande internationellt privaträttsliga uppdrag.


Läs mer

Oktober 5, 2020

ADVOKATFIRMAN GLIMSTEDT ERBJUDER TILL VÅREN 2021 UPPSATSPRAKTIKPLATSER, SAMT JURIDIK & PRAKTIK, APS, APU, PJU


Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår...


Läs mer