Svenska juridiska mästerskapen


SVENSKA JURIDISKA MÄSTERSKAPEN


Svenska Juridiska Mästerskapen (SJM) är Sveriges största processtävlingen för juriststudenter. Tävla tillsammans med en kamrat mot juriststudenter från hela Sverige!


Mer information kommer upp när 2022 års upplaga närmar sig.


Vem kan anmäla sig?

Alla som studerar juristprogrammet och som har läst processrätt är välkomna att anmäla sig. Man anmäler sig som ett lag bestående av högst två personer. Att delta sätter dina processuella färdigheter på prov och ger dig tillfälle att visa vad du går för. Förutom det finns det otroligt fina priser att vinna samt möjligheten att för all framtid skryta med titeln som ‘’svensk mästare i juridik’’.


Vad är SJM?
SJM är en årligen återkommande och rikstäckande tävling i processrätt som arrangeras av Mannheimer Swartling. I första hand kommer det ske skriftväxling mellan svarande- och kärandelag som baseras på ett fiktivt mål. De sex bäst skrivna inlagorna väljs ut av en jury och går vidare till lokalfinalen som utspelar sig i Örebro tingsrätt. Ett lag kommer att krönas till vinnare och gå vidare till riksfinalen i Stockholm. Under riksfinalen möter man lag från andra lärosäten/universitet och har möjlighet att plädera inför justitieråd i Högsta domstolen. Vinnaren kommer att presenteras under en bankett som hålls samma kväll. Finfina priser utlovas.


För mer detaljerad information om hur tävlingen går till se: http://www.smijuridik.se/om-tavlingen/


Detta är något ni verkligen inte vill missa.


Läs mer på genom att klicka på knapparna nedan: