Våra utskott


VÅRA UTSKOTT


NÄRINGSLIVSUTSKOTTET


Näringslivsutskottet är en länk mellan studenterna och näringslivet!


I näringslivsutskottet bollas idéer på hur vi kan stärka studenters relationer till olika näringslivsaktörer. I år är målet särskilt att ge föreningens medlemmar en ännu bättre bild av vad som skiljer våra samarbetspartners åt – allt för att studenter ska kunna känna var just de passar in.

MARKNADSFÖRINGSUTSKOTTET


Om du tycker om att vara kreativ, samt gillar design och media, så är marknadsföringsutskottet något för dig! Marknadsföringsutskottet är det utskott som har hand om JF Örebros hemsida och våra sociala kanaler.


Här finns stort utrymme för att vara kreativ och forma marknadsföringen. Utskottet kan till exempel få ansvar för att designa affischer till specifika event eller för att skapa inläggen till vår Instagram och Facebook.


Det vi marknadsför kan röra sig allt ifrån studiesociala event till information rörande studierna eller föreningen. Under dessa event får även utskottet hjälpa till att fotografera och filma vad som händer under dagen så att föreningens medlemmar har koll på vad som är på gång.

EKONOMIUTSKOTTET


Har du ett intresse för handel med värdepapper? Då kommer ekonomiutskottet att passa dig utmärkt! Arbetet i ekonomiutskottet består till stor del av diskussioner om olika bolag och vad som är passande att investera föreningens kapital i.


Utskottet passar dig som är ansvarsfull, noggrann och kunnig inom värdepappershandel. Målet med arbetet i ekonomiutskottet är att öka föreningens kapital, och i gengäld kommer ni att lära er enormt mycket om exempelvis olika investeringsstrategier, nyckeltal och hur man analyserar ett bolag.

RESEUTSKOTTET


Oavsett om du är en inbiten skidåkare som har 4 säsonger i Val Thorens i ryggen eller om din enda erfarenhet av skidsport är ett perfekt uttal av Gundes ”skynda, skynda” passar detta dig.


Utskottsmedlemmarna har i uppgift att skapa mervärde för våra medlemmar genom att arrangera tävlingar, förfester och annat roligt under resan. Därutöver är det utskottet som bokar transport, administrerar anmälning, fixar förväll och andra events innan och under resan. 

IDROTTSUTSKOTTET


Idrottsutskottet arrangerar allt från återkommande aktiviteter i idrottshallen till ärofyllda turneringar.


Kanske vill du att JF-medlemmarna ska få chansen att prova på klättring, paddel, biljard, innebandy, volleyboll, badminton, fotboll, spökboll eller varför inte hoppa bort tentastressen på trampolinparken Jump? Du ges också möjlighet att boka intressanta föreläsare i ämnena fysisk och psykisk hälsa.

BALUTSKOTTET


Den stora slottsbalen är ett av de största evenemang som JF anordnar och hit bjuds representanter från våra systerföreningar från hela landet. Så sök till balutskottet och var med och visa för Askungen vad en bal på slottet faktiskt är.

EVENTUTSKOTTET


I eventutskottet får du möjligheten att se till att allt från företagsevent till stora sittningar får den där guldkanten som krävs för en oförglömlig kväll. Är du en idéspruta, älskar sociala sammanhang och inte är rädd för att blåsa ballonger!

RÄTTSVETARSDAGSUTSKOTTET


Rättsvetardagen är en dag specifikt utformad för rättsvetarstudenter där studenterna får en fantastisk möjlighet att få en inblick i yrkeslivet, knyta kontakter och diskutera aktuella frågor med representater från näringslivet. Temat i sig kommer att vara specifikt nischat och kopplat till den rättsvetenskapliga utbildningen med internationell och digital inriktning.

 

Arbetet innebär planering och strukturering av själva dagen, kontakt ut mot näringsliv och god efterforskningsförmåga. 

MOGENSKA RÅDET


Mogenska Rådet är JF Örebros utbildningsbevakning och består av två utbildningsråd per klass. Som utbildningsråd kommer du aktivt arbeta för en förbättrad utbildning. Eftersom det är vi studenter som genomgår utbildningen är det viktigt att våra upplevelser och åsikter framförs till de på institutionen som styr den.


Utskottets uppgifter är att samla in klassens åsikter, diskutera dem med JF styrelses utbildningsansvariga och sedan ta dem vidare till institutionens kursansvariga. 


I Mogenska rådet ska dessutom en sk. ständig sekreterare tillsättas. Denna person kommer under verksamhetsåret 2021/22 ta anteckningar under möten,leda planeringen inför vissa studierelaterade event då utbildningsansvarig är frånvarande och vara utbildningsansvarig allmänt behjälplig.


Frågor? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se (juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se (rättsvetarstudenter).