Våra utskott

VÅRA UTSKOTT

Näringslivsutskottet 2019/20


Näringslivsutskottet


Tanken med detta utskott är att man ska få vara kreativ och bolla idéer med näringslivsansvarig på vad man kan göra för att stärka studenters relationer till näringslivet. Det kan handla om att ta hit intressanta föreläsare, planera studiebesök, jobba för att hitta nya sponsorer etc. Utskottet kommer även att hjälpa till vid evenemang som vi anordnar tillsammans med våra samarbetspartners.


Intresserad? Kontakta naringsliv@jforebro.seMarknadsföringsutskottet


JF har flertalet olika utskott att engagera sig, där det också anordnas
flertalet event. Givetvis behövs då också ett utskott som marknadsför alla dessa härliga event! Detta är utskottet som ansvarar för att alla JF:s event når ut till dess medlemmar. Är du bra på att skapa snygga affischer och utskick eller bara intresserad av marknadsföring överlag? Har du livlig fantasi och många idéer på hur man kan marknadsföra event med olika teman? Då platsar du helt klart här!


Intresserad? Kontakta sekreterare@jforebro.seMarknadföringsutskottet 2019/20


Ekonomiutskottet 2019/20

Utskottet för SJM 2019/20

Ekonomiutskottet


Utskottet passar dig som har ett stort engagemang för handel med värdepapper. Några förkunskaper i ekonomi är inte nödvändiga men förstås meriterande. Det vi letar efter är intresset och viljan att öka föreningens kapital, förstås inom de ramar som följer av investeringspolicyn. Utskottet är utmanade och utvecklande och passar dig som är ansvarsfull, noggrann och kunnig inom värdepappershandel. 


För närvarande är utskottet fullt men en spontanansökan intresserar alltid. Välkommen att kontakta ekonomiansvarig på ekonomi@jforebro.se för att skicka in din ansökan alternativt vid frågor om utskottets arbete.


Intresserad? Kontakta ekonomi@jforebro.se

Svenska Juridiska Mästerskapen


SJM är en rikstäckande tävling i processföring, som är aktuell för alla juriststudenter i hela Sverige som avslutat kurs i processrätt. Tävlingen inleds på alla lärosäten samtidigt under senhösten, där vissa av lagen tar sig till lokalfinal på sin ort. Vinnande laget i lokalfinalen går sedan vidare till riksfinalen som hålls i HD framför verksamma justitieråd.


I detta utskott kommer två personer att vara verksamma. Dessa ska vara spindeln i nätet och ro ihop tävlingen här i Örebro. Uppdraget kommer bland annat att handla om att hålla kontakt med Mannheimer Swartling som är ansvariga för tävlingen, ordna med inlagor som tävlande lag skickar till varandra, boka salar och tingsrätten, åka med till Stockholm och HD i maj. Utöver detta kommer uppdraget innehålla många fler givande uppgifter, där man ständigt har kontakt med externa parter.


Intresserad? Kontakta naringsliv@jforebro.se

Idrottsutskottet 2019/20

Idrottssutskottet


JF-idrotten anordnas av idrottsutskottet och vi vill ha ditt deltagande! Oavsett om du är elitidrottare eller anser att kånka på lagboken är tillräcklig motion så vill vi att just du ska va med och bidra med ditt engagemang!

Idrottsutskottet arrangerar allt från återkommande aktiviteter i idrottshallen till ärofyllda turneringar. Kanske vill du att JF-medlemmarna ska få chansen att prova på klättring, paddel, biljard, innebandy, volleyboll, badminton, fotboll, spökboll eller varför inte hoppa bort tentastressen på trampolinparken Jump? Du ges också möjlighet att boka intressanta föreläsare i ämnena fysisk och psykisk hälsa.

Intresserad? Kontakta aktivitet@jforebro.se
Jämlikhetsutskottet 2019/20

JämlikhetsutskottetOm jämlikhet och psykisk ohälsa är någonting som du tycker är intressant är jämlikhetsutskottet mitt i prick för dig! Det är bara dina idéer (& våra policys) som sätter gränserna för vad utskottet kan åstadkomma. I jämlikhetsutskottet arbetar du utifrån fria ramar kring ämnena jämlikhet och psykisk ohälsa. Du får bland annat vara med och leda projektarbeten, anordna gästföreläsningar, eller varför inte vara med och skriva en artikel kopplad till ämnena för vår tidning Prima Facie?


Intresserad? Kontakta viceordforande@jforebro.se
Åreutskottet 2019/20

Åreutskottet


Vill du vara med och planera JF:s kanske mest populära evenemang? Vill du skapa en minnesvärd fjällsemester som inkluderar allt från gymma svängar i pisten till mindre snygga svängar på afterski? Oavsett om du är en inbiten skidåkare som har 4 säsonger i Val Thorens i ryggen eller om din enda erfarenhet av skidsport är ett perfekt uttal av Gundes ”skynda, skynda” är du välkommen att söka till utskottet.


Utskottsmedlemmarna har i uppgift att skapa mervärde för våra medlemmar genom att arrangera tävlingar, förfester och annat roligt under resan. Därutöver är det utskottet som bokar transport, administrerar anmälning, fixar förväll och andra events innan och under resan. Vi hoppas att just du vill söka till Åreutskottet!


Intresserad? Kontakta aktivitet@jforebro.se


Utrikesutskottet 2019/20

Utrikesutskottet


Är du nyss hemkommen från en backpackerresa i Australien och tror att resandet upphör på grund av juridikstudierna? Tänk om. I Utrikesutskottet har du möjlighet att leva ut som den globetrotter du är och du kommer åter igen få användning av dina Lonely Planet-reseguider.


I Utrikesutskottet planerar du, tillsammans med andra likasinnade, en resa ut i Europa som föregående år fulltecknades på några få minuter. Ni väljer resmål, bokar flygbiljetter (eller tåg för den delen), boende, ett studiebesök på resemålet med juridisk anknytning, anordnar en förkväll samt administrera anmälan.

Oavsett om du dansat salsa i Argentina eller nöjt dig med att dansat rumba på dansgolvet på färjan till Tallin kan du bidra med värdefulla erfarenheter som kommer bidra till ännu en fantastik resa i sann JF-anda.


Intresserad? Kontakta aktivitet@jforebro.se


Eventutskottet 2019/20

Eventutskottet


Eventutskottet ansvarar för att anordna nya och spännande evenemang för att förgylla studentlivet för våra medstudenter! Endast kreativiteten sätter gränser! Vill du vara med och styra upp sittningar, anordna spännande häng på nya barer, musikquizer eller varför inte en kväll med mat och dryck och bowling? Om det här låter spännande så är eventutskottet något för dig!


Här ingår även traditionella element såsom den populära JF-puben samt JF-klubben som är två återkommande element under året. Arbetet med JF-puben består i att pynta lokalen, komma upp med nya pubteman samt servera mat och alkohol! Det är bara utskottsmedlemmarnas fantasi som sätter gränser här!


Intresserad? Kontakta socialt@jforebro.se

Balutskottet


Vad är väl en bal på slottet? Varje år anordnar JF Slottsbalen, som avslutning på verksamhetsåret.


Slottsbalen hålls på Örebro slott, och Balutskottet med ordföranden i spetsen planerar allt från underhållning och dekorationer till mat och dryck! Helt klart en av årets trevligaste evenemang där både studenter och representanter för Juridicum såväl som arbetslivet närvarar, var med och skapa en magisk kväll!Intresserad? Kontakta socialt@jforebro.se

Balutskottet 2019/20

Diplomeringsutskottet 2019/20

Diplomeringsutskottet


Att ta examen från universitetet är en milstolpe värd att firas! Juridiska Föreningen anordnar därför en diplomeringsceremoni för de studenter som tar examen från jurist- och rättsvetarprogrammet. Som engagerad i diplomeringsutskottet får du tillsammans med alla i utskottet planera den symboliska diplomeringen för de nyexaminerade. Under arbetets gång kommer ni att få förbereda inför ceremonin, skriva diplom, planera underhållning och ordna med middagen som följer ceremonin.


Intresserad? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se(juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se(rättsvetarstudenter)


Rättsvetardagsutskottet 2018/2019

JF Mentorskap


JF Mentorskap är ett projekt som syftar till att hjälpa nystudenter på jurist- och rättsvetarprogrammet att komma in i utbildningen, känna sig bekväma och känna att de har någon att vända sig till under sin första tid på universitetet och utbildningen vilket är nervöst för många. Som mentor fungerar du som ett stöd för de nystudenter du tilldelas. Mentorskapet gäller under första terminen och din uppgift är att finnas tillgänglig för dina tilldelade nystudenter och svara på enklare frågor som de har.


Intresserad? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se(juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se(rättsvetarstudenter)


Rättsvetardagsutskottet


Vad gör man efter studierna? Vad kan man arbeta med utanför domstolsväsendet? Dessa är några av de frågor många jurist- och rättsvetarstudenter ställer sig. Juridiska Föreningen anordnar därför en dag för att besvara dina frågor och ge inblick i framtiden. Är du intresserad av att planera och anordna rättsvetardagen med allt vad det innebär? Arbetet innebär allt från att kontakta föreläsare och fixa produktsponsring till att planera dagen och alla dess aktiviteter. Engagemang i rättsvetardagsutskottet ger dig en första väg in i arbetslivet eftersom du har möjlighet att knyta kontakt med arbetsgivare och personer inom branschen.


Intresserad? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se(juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se(rättsvetarstudenter)


Jubileumsutskottet


Har du en förkärlek till hoppborgar, bumperballs, mekaniska tjurar eller är riktigt grym på att spinna sockervadd? Äger du kanske en potatiskanon som du vill visa upp, vill du testa på att jobba som bartender eller vill ju visa dina jonglerings-skills på sittningen i samband med prisutdelningen? Du kanske vill "spela skivor" till 7 på morgonen? Sök då till jubileumsutskottet!


Intresserad?

Kontakta aktivitet@jforebro.se


Jubileumsutskottet 2018/2019
Lisa Smedberg (ordförande), Tim Axell,
Fabian Padmo och Molly Holmén

LUNCHÖPPET


Välkommen till JF:s kontor i L116 i Långhuset mellan kl. 12 - 13 alla vardagar. Vi bjuder alla medlemmar på gratis kaffe och te.


Vardagar: 12:00 till 13:00