Våra utskott

VÅRA UTSKOTT

Här nedan återfinns en presentation av våra utskott!


Näringslivsutskottet


Vill du vara en länk mellan studenterna och näringslivet? I så fall är näringslivsutskottet något för dig!


I näringslivsutskottet kommer du att bolla idéer på hur vi kan stärka studenters relationer till olika näringslivsaktörer. I år är målet särskilt att ge föreningens medlemmar en ännu bättre bild av vad som skiljer våra samarbetspartners åt – allt för att studenter ska kunna känna var just de passar in.


Om du är en kreativ och social person som tycker om att arbeta fram nya sätt att ge studenter en inblick i näringslivets olika verksamheter är du varmt välkommen att söka till näringslivsutskottet.


Frågor? Kontakta naringsliv@jforebro.seMarknadsföringsutskottet


Gillar du design och media är detta utskottet för dig!


Marknadsföringsutskottet söker medlemmar som är kreativa, strukturerade, intresserade av media och är bra på att planera.


I utskottet kommer du få chansen att skapa affischer och innehåll till JF´s sociala medier samt fotografera under de evenemang JF anordnar. Genom att sitta i utskott får du chansen att hjälpa föreningen att nå ut till sina medlemmar och växa.


Frågor? Kontakta marknadsforing@jforebro.se
Ekonomiutskottet


Har du ett intresse för handel med värdepapper? Då kommer ekonomiutskottet att passa dig utmärkt! Arbetet i ekonomiutskottet består till stor del av diskussioner om olika bolag och vad som är passande att investera föreningens kapital i. Utskottet är väldigt kul och erbjuder ett stort ansvar, därmed är det utmanade och utvecklande och passar dig som är ansvarsfull, noggrann och kunnig inom värdepappershandel. Målet med arbetet i ekonomiutskottet är att öka föreningens kapital, och i gengäld kommer ni att lära er enormt mycket om exempelvis olika investeringsstrategier, nyckeltal och hur man analyserar ett bolag.

Låter det intressant? Tveka inte och sök!Frågor? Kontakta ekonomi@jforebro.se

Idrottssutskottet


JF-idrotten anordnas av idrottsutskottet och vi vill ha ditt deltagande! Oavsett om du är elitidrottare eller anser att kånka på lagboken är tillräcklig motion så vill vi att just du ska va med och bidra med ditt engagemang!

Idrottsutskottet arrangerar allt från återkommande aktiviteter i idrottshallen till ärofyllda turneringar. Kanske vill du att JF-medlemmarna ska få chansen att prova på klättring, paddel, biljard, innebandy, volleyboll, badminton, fotboll, spökboll eller varför inte hoppa bort tentastressen på trampolinparken Jump? Du ges också möjlighet att boka intressanta föreläsare i ämnena fysisk och psykisk hälsa.

Frågor?? Kontakta aktivitet@jforebro.se
JämlikhetsutskottetJämlikhetsutskottet har för syfte att sprida information om psykisk ohälsa och jämlikhet, med inriktning på studier och arbete inom juridik. I jämlikhetsutskottet kommer du därmed att arbeta utifrån fria ramar inom dessa frågor och vara med och anorna gästföreläsningar, skriva artiklar för föreningens tidning Prima Facie och skapa nya projekt som bara era idéer sätter gränserna för (och föreningens policys såklart).


Jämlikhetsutskottet söker dig som brinner för frågor inom psykisk ohälsa och jämlikhet, är driven och vill vara en av dem som bidrar till en sundare hälsa på jurist- och rättsvetarprogammet!Frågor? Kontakta viceordforande@jforebro.se
Åreutskottet


Vill du vara med och planera JF:s kanske mest populära evenemang? Oavsett om du är en inbiten skidåkare som har 4 säsonger i Val Thorens i ryggen eller om din enda erfarenhet av skidsport är ett perfekt uttal av Gundes ”skynda, skynda” är du välkommen att söka till utskottet.


Utskottsmedlemmarna har i uppgift att skapa mervärde för våra medlemmar genom att arrangera tävlingar, förfester och annat roligt under resan. Därutöver är det utskottet som bokar transport, administrerar anmälning, fixar förväll och andra events innan och under resan. Vi hoppas att just du vill söka till Åreutskottet!


Frågor?? Kontakta aktivitet@jforebro.se


Eventutskottet


Har du anordnat festen som gick till historien? Eller har du varit på fler event än någon annan och vet precis vad mästerminglare är ute efter? Då är det dig vi söker till eventutskottet.


I eventutskottet får du möjligheten att se till att allt från företagsevent till stora sittningar får den där guldkanten som krävs för en oförglömlig kväll. Är du en idéspruta, älskar sociala sammanhang och inte är rädd för att blåsa ballonger, så sök till eventutskottet!


Frågor? Kontakta socialt@jforebro.se

Balutskottet


Föredrar du hellre finskorna framför dansskorna är balutskottet perfekt för dig. Att vara med och anordna en bal på slottet är något du sent kommer glömma.


Den stora slottsbalen är ett av de största evenemang som JF anordnar och hit bjuds representanter från våra systerföreningar från hela landet. Så sök till balutskottet och var med och visa för Askungen vad en bal på slottet faktiskt är.


Frågor? Kontakta socialt@jforebro.se

Diplomeringsutskottet


Vi söker dig som vill fixa studietidens fetaste firande! När jurister och rättsvetare har tagit sin examen delas ett diplom ut under en traditionsenlig ceremoni och i samband med det vill JF bidra med ett firande. Som engagerad i utskottet är du med och bestämmer hur detta ska genomföras genom att exempelvis förbereda inför själva ceremonin, planera underhållning och anordna en middag.


För detta arbete krävs att man är strukturerad och har god framförhållning, är trygg med att kommunicera med diverse olika aktörer, är kreativ samt att man tycker att det är kul med festligheter! Vi söker fyra utskottsmedlemmar och tillsammans vill vi bli ett sammansvetsat team med målet att göra examen så rolig som möjligt!


Frågor? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se(juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se(rättsvetarstudenter)


Rättsvetardagsutskottet


Rättsvetardagen är en dag specifikt utformad för rättsvetarstudenter där studenterna får en fantastisk möjlighet att få en inblick i yrkeslivet, knyta kontakter och diskutera aktuella frågor med representater från näringslivet. Representanterna kommer under dagen att exempelvis hålla i föreläsningar, rundabordssamtal eller workshops med en riktning på ett specifik tema för dagen. Temat i sig kommer att vara specifikt nischat och kopplat till den rättsvetenskapliga utbildningen med internationell inriktning.

 

Arbetet innebär planering och strukturering av själva dagen, kontakt ut mot näringsliv och god efterforskningsförmåga. För detta arbetet krävs att man är välstrukturerad, engagerad och ett stort intresse för det rättsvetenskapliga yrkeslivet. Det krävs även en god kommunikationsförmåga då kontakter ut mot näringslivet är en stor del av arbetet.


Frågor? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se(juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se(rättsvetarstudenter)


Mogenska rådet


Tycker du att det är viktigt att din utbildning håller en hög standard? Bli då utbildningsråd i Mogenska rådet för juriststudenter och rättsvetarstudenter. Mogenska Rådet är JF Örebros utbildningsbevakning och består av två utbildningsråd per klass. Som utbildningsråd kommer du aktivt arbeta för en förbättrad utbildning i juridik eller rättsvetenskap.  Eftersom det är vi studenter som genomgår utbildningen är det viktigt att våra upplevelser och åsikter framförs till de på institutionen som styr den.

Dina uppgifter kommer att bestå av att samla in klassens åsikter, diskutera dem med JF styrelses utbildningsansvariga och sedan ta dem vidare till institutionens kursansvariga. Vi söker dig som är lyhörd till dina klasskamraters åsikter och upplevelser, kan arbeta relativt självständigt och kan föra ett respektfullt samtal med kursansvariga.


I Mogenska rådet ska dessutom en sk. ständig sekreterare tillsättas. Denna person kommer under verksamhetsåret 2020/21 ta anteckningar under möten, agera ordförande under möten då utbildningsansvarig är frånvarande och vara utbildningsansvarig allmänt behjälplig.


Frågor? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se(juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se(rättsvetarstudenter)


LUNCHÖPPET


Lunchöppet är tyvärr stängt tillsvidare,

på grund av rådande omständigheter. 

Vi hoppas kunna öppna upp igen så snart som möjligt.