Våra utskott


VÅRA UTSKOTT


NÄRINGSLIVSUTSKOTTET


Näringslivsutskottet är en länk mellan studenterna och näringslivet!


I näringslivsutskottet bollas idéer på hur vi kan stärka studenters relationer till olika näringslivsaktörer. I år är målet särskilt att ge föreningens medlemmar en ännu bättre bild av vad som skiljer våra samarbetspartners åt – allt för att studenter ska kunna känna var just de passar in.


Frågor? Kontakta naringslivsutskottet@jforebro.se.Jakob El Kayal (utskottsledamot), Kazia Abdoula (utskottsordförande), Victoria Madsén (utskottsledamot)

Katarina Filipovska (utskottsledamot), Hanie Seraj (utskottsordförande)

MARKNADSFÖRINGSUTSKOTTET


Om du tycker om att vara kreativ, samt gillar design och media, så är marknadsföringsutskottet något för dig! Marknadsföringsutskottet är det utskott som har hand om JF Örebros hemsida och våra sociala kanaler.


Här finns stort utrymme för att vara kreativ och forma marknadsföringen. Utskottet kan till exempel få ansvar för att designa affischer till specifika event eller för att skapa inläggen till vår Instagram och Facebook.


Det vi marknadsför kan röra sig allt ifrån studiesociala event till information rörande studierna eller föreningen. Under dessa event får även utskottet hjälpa till att fotografera och filma vad som händer under dagen så att föreningens medlemmar har koll på vad som är på gång. 


Frågor? Kontakta marknadsforingsutskottet@jforebro.se.


SJM-UTSKOTTET


Vill du vara med och skriva historia? JF tillsätter nämligen ett utskott för anordnandet SM i juridik (SJM). Skillnaden i år är att tävlingen med största sannolikhet kommer att hållas digitalt. Näringslivsansvarig söker därför dig som vill göra din studietid lite roligare genom att skapa och hålla kontakten med tävlande lag, medlemmar i juryn och arrangörer från övriga lärosäten. Tillsammans med din kompanjon i utskottet får du även se den första digitala riksfinalen framför justitieråd i Högsta domstolen någonsin.


Kort om tävlingen: SM i juridik är en tävling lag från lärosätet möts i lokalfinal där bäst stämningsansökan och plädering tar det vinnande laget vidare till riksfinalen (framför Högsta domstolen).

Ansök genom att maila naringsliv@jforebro.se med namn, termin och beskriv gärna vem du är som person


Frågor? Kontakta naringsliv@jforebro.se.Aida Basti (utskottledamot), Axel Stenmalm Wolke (utskottsledamot), David Sellberg (utskottsordförande)

EKONOMIUTSKOTTET


Har du ett intresse för handel med värdepapper? Då kommer ekonomiutskottet att passa dig utmärkt! Arbetet i ekonomiutskottet består till stor del av diskussioner om olika bolag och vad som är passande att investera föreningens kapital i.


Utskottet passar dig som är ansvarsfull, noggrann och kunnig inom värdepappershandel. Målet med arbetet i ekonomiutskottet är att öka föreningens kapital, och i gengäld kommer ni att lära er enormt mycket om exempelvis olika investeringsstrategier, nyckeltal och hur man analyserar ett bolag.


Frågor? Kontakta ekonomiutskottet@jforebro.se.

IDROTTSUTSKOTTET


Idrottsutskottet arrangerar allt från återkommande aktiviteter i idrottshallen till ärofyllda turneringar.


Kanske vill du att JF-medlemmarna ska få chansen att prova på klättring, paddel, biljard, innebandy, volleyboll, badminton, fotboll, spökboll eller varför inte hoppa bort tentastressen på trampolinparken Jump? Du ges också möjlighet att boka intressanta föreläsare i ämnena fysisk och psykisk hälsa.

Frågor? Kontakta aktivitet@jforebro.se.
På bild: Beatrice Tungaru (utskottsledamot), Axel Sammels (utskottsledamot)

Ej med på bild: Hanna Åström (utskottsledamot), Jakob Wendle (utskottsledamot)

Tova Eriksson (utskottsledamot), Klara Thyrén (utskottsledamot), Alexander Stjernlycke Rickmer (utskottsledamot), Sofie Larsson (utskottsordförande)

JÄMLIKHETSUTSKOTTET


Jämlikhetsutskottet har för syfte att sprida information om psykisk ohälsa och jämlikhet, med inriktning på studier och arbete inom juridik. I jämlikhetsutskottet kommer du därmed att arbeta utifrån fria ramar inom dessa frågor och vara med och anorna gästföreläsningar, skriva artiklar för föreningens tidning Prima Facie och skapa nya projekt som bara era idéer sätter gränserna för (och föreningens policys såklart).


Jämlikhetsutskottet passar dig som brinner för frågor inom psykisk ohälsa och jämlikhet, är driven och vill vara en av dem som bidrar till en sundare hälsa på jurist- och rättsvetarprogammet!Frågor? Kontakta jamlikhetsutskottet@jforebro.se.


ÅREUTSKOTTET


Vill du vara med och planera JF:s kanske mest populära evenemang? Oavsett om du är en inbiten skidåkare som har 4 säsonger i Val Thorens i ryggen eller om din enda erfarenhet av skidsport är ett perfekt uttal av Gundes ”skynda, skynda” passar detta dig.


Utskottsmedlemmarna har i uppgift att skapa mervärde för våra medlemmar genom att arrangera tävlingar, förfester och annat roligt under resan. Därutöver är det utskottet som bokar transport, administrerar anmälning, fixar förväll och andra events innan och under resan. 


Frågor? Kontakta areutskottet@jforebro.se.


Maximilian Pernheden (utskottsledamot), Maja Simonsson (utskottsledamot), Edvin Andersson (utskottsledamot), Erik Persson (utskottsordförande), Emil Carlson (utskottsledamot), Ida Bjurdalen (utskottsledamot)

Annie Einarsson (utskottsledamot), Moa Werner (utskottsordförande), Sofia Hagberg (utskottsledamot), Elsa Lundblad (utskottsledamot), Melinda Karlsson (utskottsledamot)

EVENTUTSKOTTET


Har du anordnat festen som gick till historien? Eller har du varit på fler event än någon annan och vet precis vad mästerminglare är ute efter? Då är det dig vi söker till eventutskottet.


I eventutskottet får du möjligheten att se till att allt från företagsevent till stora sittningar får den där guldkanten som krävs för en oförglömlig kväll. Är du en idéspruta, älskar sociala sammanhang och inte är rädd för att blåsa ballonger!


Frågor? Kontakta eventutskottet@jforebro.se.

BALUTSKOTTET


Föredrar du hellre finskorna framför dansskorna är balutskottet perfekt för dig. Att vara med och anordna en bal på slottet är något du sent kommer glömma.


Den stora slottsbalen är ett av de största evenemang som JF anordnar och hit bjuds representanter från våra systerföreningar från hela landet. Så sök till balutskottet och var med och visa för Askungen vad en bal på slottet faktiskt är.


Frågor? Kontakta balutskottet@jforebro.se.

Izabelle Brown (utskottsordförande), Edvin Strandfält (utskottsledamot), Anna Kiani (utskottsledamot)

Juni Gustafsson (utskottsledamot), Alexander Jakobsson (utskottsledamot), Emelie Jakobsson (utskottsordförande)

DIPLOMERINGSUTSKOTTET


När jurister och rättsvetare har tagit sin examen delas ett diplom ut under en traditionsenlig ceremoni och i samband med det vill JF bidra med ett firande. Som engagerad i utskottet är du med och bestämmer hur detta ska genomföras genom att exempelvis förbereda inför själva ceremonin, planera underhållning och anordna en

avslutningssittning.


För detta arbete krävs att man är strukturerad och har god framförhållning, är trygg med att kommunicera med diverse olika aktörer, är kreativ samt att man tycker att det är kul med festligheter! 


Frågor? Kontakta diplomeringsutskottet@jforebro.se.

RÄTTSVETARSDAGSUTSKOTTET


Rättsvetardagen är en dag specifikt utformad för rättsvetarstudenter där studenterna får en fantastisk möjlighet att få en inblick i yrkeslivet, knyta kontakter och diskutera aktuella frågor med representater från näringslivet. Temat i sig kommer att vara specifikt nischat och kopplat till den rättsvetenskapliga utbildningen med internationell och digital inriktning.

 

Arbetet innebär planering och strukturering av själva dagen, kontakt ut mot näringsliv och god efterforskningsförmåga. 


Frågor? Kontakta rattsvetardagsutskottet@jforebro.se.


Satine Muradjan (utskottsledamot), Hajar Lahtigui (utskottsledamot), Victoria Madsén (utskottsordförande), Ana Nikolic (utskottsledamot)

MOGENSKA RÅDET


Mogenska Rådet är JF Örebros utbildningsbevakning och består av två utbildningsråd per klass. Som utbildningsråd kommer du aktivt arbeta för en förbättrad utbildning. Eftersom det är vi studenter som genomgår utbildningen är det viktigt att våra upplevelser och åsikter framförs till de på institutionen som styr den.


Utskottets uppgifter är att samla in klassens åsikter, diskutera dem med JF styrelses utbildningsansvariga och sedan ta dem vidare till institutionens kursansvariga. 


I Mogenska rådet ska dessutom en sk. ständig sekreterare tillsättas. Denna person kommer under verksamhetsåret 2021/22 ta anteckningar under möten,leda planeringen inför vissa studierelaterade event då utbildningsansvarig är frånvarande och vara utbildningsansvarig allmänt behjälplig.


Frågor? 

Kontakta utbildningjp@jforebro.se (juriststudenter) eller utbildningrp@jforebro.se (rättsvetarstudenter).


Ana Nikolic (utskottsledamot RP), Kevin Aiderfors (utskottsledamot JP), Tibel de Basso (utskottsledamot JP), Satine Muradjan (utskottsledamot RP), Lovisa Jakobsson (utskottsordförande JP), Hajar Lahtigui (utskottsordförande RP), Matilda Anivike (utskottsledamot JP), Juni Gustafsson (utskottsledamot RP), Lukas Forsberg Bernevång (utskottsledamot JP)

Ej med på bild: Mathilda Wallin (utskottsledamot RP)