Karriär

Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.


Vill du synas här? Kontakta föreningens marknadsföringsansvarig.


Marknadsföringsansvarig

Thea Eriksson

marknadsforing@jforebro.se


KARRIÄR


17 April, 2024

Trainee till Vinges Brysselkontor hösten 2024

Har du ett genuint intresse för konkurrens- och EU-rätt? Nu rekryterar Vinge en trainee till Brysselkontoret inför hösten 2024. Vi söker dig som är nyexaminerad jurist eller i slutet av din juristutbildning som är genuint intresserad av att utvecklas i rollen som affärsjurist, som är lyhörd och affärsdriven och som bidrar till en riktigt god lagkänsla.


Som trainee på vårt Brysselkontor får du under sex månader möjlighet att biträda vid handläggning av konkurrensrättsliga frågor och ärenden av allmän EU-rättslig natur tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. Vi delar med oss av vår mångåriga erfarenhet och enorma kompetens – du ger oss din starka ambition och vilja att lyckas i denna roll.


I urvalet av ansökningar bedömer vi främst arbetslivserfarenhet och studieresultat. Tingsmeritering, studier inom ekonomi, internationell erfarenhet, ideellt engagemang och språkkunskaper, särskilt i franska, är exempel på meriter som också väger tungt men som inte utgör ett krav.


Välkommen med din ansökan!


Till våra lediga jobb: https://www.vinge.se/karriar/lediga-jobb/


Löpande rekrytering

17 April, 2024

Sjutton34 söker en praktikant för höstterminen 2024.

Vi söker någon som är i slutet av sin jurist- eller rättsvetenskapliga utbildning och som är intresserad av affärsjuridik. Vi är öppna för möjligheterna att ha en praktiktjänst som sträcker sig både över halva eller hela terminen. Ansökningar skickas till vår mail orebro@sjutton34.se så snart som möjligt. Intervjuer med de ansökande sker löpande.


Löpande rekrytering

15 April, 2024

Advokatfirman Sweger & Boström söker praktikanter under sommaren och hösten 2024

Advokatfirman Sweger & Boström är en väletablerad och personlig advokatbyrå med lång erfarenhet och med särskild inriktning på familjerätt, internationell privat- och familjerätt, brottmål samt socialrätt. Byrån har idag fem verksamma advokater samt tre jurister. Vi sitter i trivsamma lokaler på Riddargatan 16, nära tunnelbana (Östermalmstorg) och bussar i Stockholm.

Läs mer


Löpande rekrytering

9 April, 2024

Vi söker dig som vill praktisera som skattejurist i Örebro

Sök praktik på Grant Thorntons skatteavdelning för hösten 2024! Som praktikant på Grant Thornton blir du del av en stark teamkultur där alla får komma till tals. Vi tror på att ta tillvara allas perspektiv och kompetens och vi hjälps åt att bli bättre både som individer och tillsammans.

Läs mer


Ansök senast 05-05-2024

1 April, 2024

Advokatfirman Defens söker extra sekreterare för reception och admin

Advokatfirman Defens söker nu en student som vill arbeta som extra sekreterare i receptionen på vårt kontor i Stockholm. Som administrativ assistent på Advokatfirman Defens är din roll att avlasta vår administrativa personal i det dagliga arbetet.


Arbetsuppgifterna kommer innefatta kontakt med domstolar och andra myndigheter, hantera in- och utgående handlingar samt andra administrativa uppgifter. Tjänsten innebär en unik möjlighet till insyn i hur arbetet på en humanjuridisk byrå fungerar och tjänsten ger möjlighet till att följa advokaterna och juristerna i deras dagliga arbete. Tjänstens omfattning är extra vid behov under vardagar vilket innebär att den går att kombinera med studierna.

Läs mer

1 April, 2024 

Praktik på advokatbyrå i Stockholm, sommar och hösttermin 2024

Endsjö Advokatfirma erbjuder praktikplats till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en boutiquebyrå inom processföring med specialkunskap inom arbetsrätt, bolagsrätt, fastighetsrätt, familjerätt och straffrätt.


Advokatfirman sysselsätter tre advokater och 2 ekonomer. Advokaterna har stor processvana inom flera civilrättsliga områden, förvaltnings- och straffrätt. Advokatfirman åtar sig återkommande internationellt privaträttsliga uppdrag.


Praktikanten kommer under vägledning att arbeta med juridisk rådgivning, rättsutredningar, protokollföring, kontakter med rättssökanden, domstolar, statliga och kommunala myndigheter samt sedvanliga administrativa göromål.


Praktiken läggs upp enligt överenskommelse.

Ansökan skickas via e-post till praktik@endsjo.se

Läs mer

1 April, 2024 

Uddevalla tingsrätt söker juristpraktikanter hösten 2024

Uddevalla tingsrätt har cirka 45 anställda och vi har fina lokaler mitt i Uddevalla. Ungefär hälften
av de anställda är domare och notarier medan övriga arbetar på målkansliet och enheten för
administration och service. Som domstol i första instans handlägger vi tvistemål, brottmål,
domstolsärenden och konkurser.

Läs mer


Ansök senast 30-05-2024 

25 Mars, 2024 

Är du en blivande jurist som är redo att kasta dig in i den spännande världen av start-ups? Letar du efter en möjlighet att använda dina juridiska färdigheter på ett innovativt sätt och vara med och forma framtiden? Då har vi på Juridok ett erbjudande du inte kan motstå!

Vi håller på att bygga upp något riktigt unikt, och vi behöver din hjälp. Vi söker en driven och engagerad juriststudent som kan hjälpa oss med en rad olika uppgifter, från att skapa sprakande innehåll för vår webbplats till att stötta med försäljning.


Vad vi letar efter:

 • En juriststudent som brinner för att göra skillnad och vill vara en del av vårt dynamiska team.
 • Du har ett öga för detaljer och kan jonglera flera uppgifter samtidigt utan att tappa bort dig.
 • En kommunikativ personlighet som inte är rädd för att ta initiativ och komma med nya idéer.
 • Du är inte rädd för att hoppa in där det behövs och kan anpassa dig till olika arbetsuppgifter.


Vad du kommer att göra:

 • Skapa fantastiskt innehåll för vår webbplats som får våra besökare att säga "wow".
 • Hantera kontakt med kunder för att ge den bästa möjliga upplevelsen.
 • Stötta med försäljning – allt från marknadsföring, administrativa uppgifter till att kontakta potentiella kunder.


Vad vi kan erbjuda:

 • Möjlighet att få värdefull erfarenhet inom både juridik och företagsutveckling.
 • Flexibilitet och möjlighet att forma din egen roll baserat på dina intressen och färdigheter.
 • Ett härligt team av likasinnade människor som tror på att göra skillnad och ha kul på vägen.


Klar att ansluta dig till oss?

Skicka oss din ansökan så snart som möjligt och berätta varför just du är den perfekta matchen för oss. Vi ser fram emot att höra från dig och ta reda på hur vi tillsammans kan göra magi!


P.S. Vi älskar att ha kul, så tveka inte att visa din personlighet i din ansökan!

Ansökan skickas till info@juridok.se 


25 Mars, 2024 

Örebro tingsrätt söker praktikanter från juristprogrammet HT24

Örebro tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet och har hela Örebro län som upptagningsområde. På tingsrätten arbetar domare, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Vi arbetar i nya moderna lokaler centralt belägna i Rättscentrum Örebro. Domstolen avgör årligen ca 8 000 brottmål, tvistemål och ärenden.

Läs mer


Ansök senast 05-04-2024 

25 Mars, 2024 

Vi på Asylrättscentrum söker två praktikanter inom migrationsrätt till hösten 2024.

På Asylrättscentrum arbetar vi för att försvara asylrätten och stärka rättigheterna för människor på flykt. Det gör vi genom att:

 • Ge gratis juridiskt stöd och hjälpa människor att tillvarata sina rättigheter.
 • Utbilda och öka kunskapen om migrationsrätt.
 • Analysera och påverka den migrationsrättsliga utvecklingen.


Praktikanter på Asylrättscentrum blir en central del av vår verksamhet och får en unik inblick i migrationsrättens utveckling och hur svenska och internationella asyl- och migrationsprocesser går till.

Läs mer


Ansök senast 14-04-2024 

22 Mars, 2024 

Praktisera hos Olsson Lilja Advokater HT 2024
Olsson Lilja Advokater är en brottmålsbyrå belägen på Kungsholmen i Stockholm. Nu söker vi höstterminspraktikanter för 2024. Totalt utlyses fyra praktikplatser, fördelade över två halvterminsperioder enligt följande:

 • Period 1: Två praktikanter v. 35 – 43.
 • Period 2: Två praktikanter v. 44 – 2.

Om du är driven, analytisk och har ett genuint intresse av att arbeta med människor och straffrätt är du varmt välkommen med din ansökan!


Tjänsten som praktikant innebär en praktisk inblick för juriststudenter som är intresserade av att jobba med humanjuridik, i synnerhet brottmål. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som exempelvis skrivande av rättsutredningar, inlagor och utkast till överklaganden, klientkontakt och medföljande till huvud- och häktesförhandlingar samt deltagande i det förberedande arbetet inför desamma.


Du som söker ska åtminstone ha läst sex terminer på något av landets juristprogram. Du som söker ska vara intresserad av brottmål och av att arbeta med och biträda personer som av olika skäl söker byråns expertis.


Sista ansökningsdag är 21 april 2024. Rekrytering sker dock löpande. Din ansökan bör innehålla CV, personligt brev, betyg och andra relevanta dokument. Skriv även om du önskar att praktisera en viss period.Ansökningshandlingar skickas via e-post till: info@olssonlilja.se  

Läs mer 


Ansök senast 21-04-2024 

14 Mars, 2024 

Inled din karriär på Roschier och skriv din uppsats hos oss.

Vi söker nu Thesis Trainees till hösten 2024. Det är en unik roll som är framtagen för att stötta dig i arbetet med examensuppsatsen och du förväntas inte att arbeta under tiden som du skriver din uppsats. Du kommer att ha en biträdande jurist som handleder dig under hela perioden, samt tillgång till vårt bibliotek och olika databaser. När du är färdig med din uppsats och har tagit examen fortsätter du som Associate Lawyer till våren 2025.


Läs mer på vår hemsida Roschier.com/Career och skicka in din ansökan senast den 24 mars.🌟

Läs mer och ansök här


Ansök senast 24-03-2024 

11 Mars, 2024 

Praktikanter till ambassaden i Singapore höstterminen 2024
Vill du tillbringa hösten i Singapore?

Sveriges ambassad i Singapore erbjuder två praktikplatser under höstterminen 2024.

Ambassadens verksamhet omfattar handels- och Sverigefrämjande, politisk och ekonomisk rapportering, konsulära- och migrationsärenden samt försvars- och säkerhetspolitiskt relaterade frågor.

Läs mer


Ansök senast 28-03-2024 

11 Mars, 2024 

Bidrag till utlandsstudier m.m

Stiftelsen Harry Axelson Iohnsons fond för rättsvetenskapligforskning instiftades den 24 oktober 1919 genom en donation avlegationssekreteraren Harry Axelson Iohnson. Fondens ändamål är enligtdonationsurkunden dels att i utlandet sprida kännedom om svensk rättsvetenskapoch lagstiftning, dels att bereda unga svenska jurister eller juris studerandetillfälle att vid utländska universitet bedriva rättsvetenskapliga studier samttill trycket befordra på sådana studier grundade avhandlingar.

Läs mer


Ansök senast 12-05-2024 

11 Mars, 2024 

Insulander Lindh Advokatbyrå söker en praktikant till höstterminen 2024

Vi söker praktikanter som är intresserade av familjerätt, internationell privaträtt och brottmål. Som uppsatspraktikant hos oss får du hjälpa våra advokater och jurister att upprätta handlingar, göra rättsutredningar, följa med på förhandlingar samt biträda med administrativa uppgifter m.m.


Insulander Lindh advokatbyrå grundades 1983 och är specialiserad på familjerätt. Vi har en unik kompetens inom medling i familjerätt samt stor erfarenhet av att arbeta som ombud i mål om barn, bodelningar, arvstvister och IP-rättsliga ärenden. Vi tar också uppdrag som bodelningsförrättare, boutredningsman, målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.


Vi söker nu en praktikant för höstterminen 2024 (B-period). För att bli aktuell som praktikant hos oss ser vi helst att du läst någon eller några kurser inom våra specialistområden samt har för avsikt att skriva din uppsats inom familjejuridik.

Läs mer


Ansök senast 19-04-2024 l Humanjuridik

11 Mars, 2024 

IT Law programme

IT Law Programme is an expert-driven 1-year specialisation Master's Programme that focuses on a wide variety of IT law topics, guiding students through startup ecosystems, programming, cybersecurity, AI, and digital contracts among other topics.The programme brings together technical as well as legal knowledge and equips students with necessary skills and knowledge to fulfil various roles from State institutions, startups, international organisations to law firms and courts.


Application deadline for the10thcohort of the programme is15 March 2024.


All information about the programme and application process can be found here and I'm happy to answer any questions your students might have. If they would like to listen to firsthand experience about what it's like to study in the programme, they can watch the video of our alumna Mariel from the Dominican Republic here or re-watch a webinar from our Virtual Open Day we had for prospective students this year, here.


Ansök senast 15-03-2024 

11 Mars, 2024 

Nyfiken på en karriär som skattekonsult?

Torsdag 11 april bjuder Grant Thornton in studenter från hela Sverige till eventet Get to Know Tax. Det är en dag för dig som studerar juridik eller affärsjuridik och vill veta mer vilka karriärmöjligheter som finns inom skattejuridik.


Syftet med dagen är att du ska få lära känna Grant Thornton och vice versa. Du kommer att få knyta kontakter med konsulter, chefer och rekryterare på Grant Thornton och tillsammans med andra studenter få medverka i fiktiva case.


Utöver detta bjuder Grant Thornton på lunch, fika, AW och din resa till och från Stockholm.

Läs mer och ansök(ex länk i bio)senast söndag 24 mars!

Läs mer


Ansök senast 24-03-2024 Affärsjuridik

22 Feb, 2024 

RFSL söker en asylrättsjurist

Vill du bidra till en jämlik värld där alla hbtqi-personers mänskliga rättigheter respekteras och ingen lämnas utanför? Vill du stärka hbtqi-asylsökande och migranter att tillvarata sina rättigheter i samband med asylprocessen? Då kan det vara dig vi söker.

Läs mer


Ansök senast 03-03-2024 I Humanjuridik

11 Feb, 2024 

Praktikanter till riksdagens utredningstjänst och utvärderings- och forskningssekretariat

Som praktikant får du delta i det praktiska utredningsarbetet under handledning av erfarna utredare. Du får möjlighet till kompetensbyggande i sak- och metodfrågor och kunskap om arbetet i riksdagens utskott och kammare. Du får också delta i ett gemensamt introduktionsprogram tillsammans med praktikanter från riksdagens internationella kansli (RIK) samt sekretariatet för EU-samordning.

Ansök senast 02-29-2024 I Praktikplats

11 Feb, 2024 

Betald praktik vid EU-domstolen i Luxemburg

Praktikperiod: 16 september/1 oktober 2024 – 28 februari 2025. Man kan välja tremånaderspraktik på ledamöternas kabinett, praktik på tjänsteavdelningar är fem månader.

Praktikantlön: Praktik är betald och man får praktikantlön på 1493 Euro per månad, man får resebidrag på 150 Euro.

Praktikplats:Man kan välja mellan praktik vid ledamöternas kabinett (domstolen och tribunalen) och vid EU-domstolens tjänsteavdelningar.

Ansökningskrav:

 • Universitetsexamen i juridik, statsvetenskap, ekonomi eller ett närliggande område. För praktik vid direktoratet för tolkning krävs en examen för konferenstolkar.
 • Fördjupade kunskaper i ett EU officiella språk och goda kunskaper i ytterligare ett officiellt språk. Kunskaper i franska är önskvärda.

Mer information:https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7008/sv/

Ansök senast 03-15-2024 I Praktikplats

1 Feb, 2024 

Juristpraktikand på Eskilstuna tingsrätt

Som juristpraktikant får du inblick i tingsrättens verksamhet. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda notarier utför vid tingsrätten. Du får se hur praktiskt domstolsarbete går till och du får en allmän träning i rättslig analys och metodik.

Läs mer

Löpande rekrytering I Praktikplats

22 Jan, 2024

Dustin söker juristpraktikant till juristavdelningen för VT 2024

Vi söker dig som är i slutet av dina juridikstudier och vill prova på att jobba som bolagsjurist på Dustin inom ett brett fält av affärsjuridiska områden.

 

Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. Vår juristavdelning består för närvarande av cirka 20 kollegor som jobbar inom olika specialistområden, såsom Corporate Affairs, Contracts & Commercial och Data Protection. Som juristpraktikant kommer du att få möjlighet att arbeta med samtliga områden.

 

Vi hoppas kunna ge dig värdefulla praktikveckor hos oss. Vi är ett härligt gäng med stark gemenskap och som brinner för att leverera högkvalitativ support till Dustins verksamhet. För att passa i rollen som praktikant hos oss, förutsätter vi att du har ett starkt intresse för affärsjuridik. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Som person är du driven, strukturerad och ansvarstagande. Du är också uthållig, positiv och målfokuserad.

 

Vi erbjuder en praktikperiod som omfattar heltidsarbete under 10 veckor, med start i april. Om du önskar påbörja din praktik vid ett annat tillfälle, går det bra att ange det i din ansökan. Praktiken är oavlönad och finansieras med studiemedel.

 

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Oliver Kronberg, Senior Legal Counsel, via e-post oliver.kronberg@dustin.com eller på telefonnummer 070-283 69 38. Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer

Löpande rekrytering | Praktik

17 Jan, 2024

Gör högskolepraktik hos oss!

Hos oss får studenter praktisk erfarenhet av hur barnrätt fungerar i verkligheten. Vi erbjuder främst praktikplats för dig som studerar mänskliga rättigheter, juridik, socialt arbete eller kommunikation. Går du ett annat program men är intresserad av barnets rättigheter – hör av dig så ska vi se vad som går att ordna!

Läs mer

Löpande rekrytering | Praktik

12 jan, 2024

Nyexaminerade jurister till Vinge hösten 2024

Är du redo att ta steget in i arbetslivet? Nu rekryterar Vinge biträdande jurister inför hösten 2024.Som medarbetare kommer du tidigt märka din möjlighet att påverka, där varje individ är med och bidrar till Vinges framgång. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande jobb där du kommer i kontakt med alla delar av den komplexa affärsjuridiken. Vi vinner regelbundet priser för vårt juridiska arbete men uppmärksammas också för vårt arbete inom hållbarhet, jämställdhet och CSR. Vi är en dynamisk, snabbt växande organisation och vår drivkraft är att alltid ligga i framkant.


Under de första åren ägnar du dig mycket åt introduktion, att skaffa dig en juridisk bredd och djupare förståelse för advokatyrkets alla delar, från att ge råd och ta eget ansvar till vikten av att knyta goda affärskontakter och vara en ambassadör för Vinge.

Lediga jobb på Vinge

Löpande rekrytering I Affärsjuridik

11 jan, 2024

Stahre Persson Advokatbyrå söker uppsatspraktikanter till våren 2024!
Längtar Du efter att komma ut i arbetslivet men har uppsatsen kvar? Vill Du göra
karriär som försvarsadvokat? Då kan vi erbjuda Dig möjligheten till uppsatspraktik
på en av Sveriges ledande brottmålsbyråer!


Låter det intressant? Skicka ett personligt brev där det ska framgå varför Du vill
praktisera hos just oss (det behöver inte vara långt), CV och betyg till
pejic@stahrepersson.se


Läs mer

Löpande rekrytering I Uppsatspraktik

Dec 6, 2023

UPPSATSTÄVLING I ARBETSRÄTT

Du som har skrivit examensarbete (30 hp) inom ämnet arbetsrätt under vårterminen eller höstterminen 2023 inbjuds att delta i Arbetsrättsliga Föreningens uppsatstävling.


Bästa uppsats belönas med 15 000 kr.


Intyg om betygssättning ska bifogas ansökan liksom aktuella adressuppgifter.Ditt tävlingsbidrag skickas till:ann.mikiver@svensktnaringsliv.se.

Läs mer

Sista inlämningsdag 01-04-24 I Uppsatstävling

Juli 12, 2023

Praktikplats på Treschow & Partner

Vi söker just nu en praktikant på Advokatfirman Treschow & Partner. Vi är en modern och framåtlutad advokatbyrå som erbjuder en stimulerande miljö med spännande och avancerade arbetsuppgifter. Hos oss får praktikanter möjlighet att samarbeta nära några av Sveriges mest ambitiösa jurister.


Advokatfirman Treschow & Partner arbetar med att skapa modern juridik där vi möter kunders unika behov. Vi erbjuder resultatrika lösningar på juridiska problem genom vår passion, professionalism och personliga prägel. Vi är verksamma inom flera rättsområden, med fokus på affärsjuridik, entreprenad- och fastighetsrätt samt processrätt. Vårt kontor är beläget i centrala Göteborg och vi är aktiva över hela Sverige. Vår arbetsplats präglas av en härlig atmosfär med mycket humor och en öppen kommunikation.


Vi söker en social, utåtriktad och hungrig talang med ett brinnande intresse för juridik. Vi värdesätter även en positiv och utåtriktad personlighet. Som praktikant hos oss kommer du arbeta tätt med kvalificerade och utmanande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Vi ser också att du är noggrann, strukturerad och inspireras av en hög ambitionsnivå. Att ta ansvar för både större och mindre arbetsuppgifter är viktigt för oss, och vi uppskattar en vilja att utvecklas samt en prestigelös och lösningsorienterad attityd.


Vi erbjuder ett omväxlande arbete med nära kontakt med duktiga jurister. Tempot hos oss är ofta högt, vilket ger många möjligheter till sociala kontakter och kunskapsutveckling.

Läs mer

Löpande rekrytering | Affärsjuridik