Karriär

Här presenterar Juridiska Föreningen löpande nya platsannonser från olika företag, organisationer, myndigheter med flera som anställer studenter eller utexaminerade. Dessutom kommer det att publiceras aktuella nyheter om vad som sker inom föreningen. Kom ihåg att titta in här ofta så du inte missar några möjligheter.


Vill du synas här? Kontakta föreningens marknadsföringsansvarig.


Marknadsföringsansvarig

Thea Eriksson

marknadsforing@jforebro.se


KARRIÄR


Sep 29, 2023

Uppsatspraktik vid Kammarrätten i Stockholm

Som uppsatspraktikant kommer du att få en inblick i kammarrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Handläggningen i kammarrätten är huvudsakligen skriftlig och målen avgörs vanligen av två eller tre domare efter muntlig föredragning. Du kommer att, på samma sätt som domstolens fiskaler och föredragande jurister, handlägga och föredra mål för avgörande. De mål som du får arbeta med kan styras utifrån det ämne som du avser att behandla i din uppsats. Sökande som planerar att skriva uppsats med anknytning till de målområden som kammarrätten handlägger har företräde vid antagning.


Läs mer

Ansök senast 31-10-2023 | Praktikplats

Sep 25, 2023

Sök praktikplats hos förvaltningsjuristerna våren 2024

Vi erbjuder nu praktikplats till dig som under våren 2024 studerar termin åtta eller nio på juristprogrammet och som vill göra praktik hos oss. Praktiken måste vara av omfattningen minst 10 veckor. Läs mer om hur en praktikplats hos oss kan se ut

Läs mer


Ansök senast 05-10-2023 | Praktikplats

Sep 21, 2023

Nu öppnar ansökan till Linklaters Making Links!🔗

Making Links är ett utbildningsprogram för juriststudenter och spänner över 8 länder i Europa. Som deltagare erbjuds du bl.a. värdefull coachning och utbildning, samtidigt som du får lära känna juriststudenter runt om i Europa och får praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta på en global affärsjuridisk advokatbyrå. Som deltagare erhåller du dessutom ett stipendium på 3000 euro samt möjligheten att bli Summer Associate på Linklaters sommaren 2024!


Programmet är för dig som läser termin 5 och uppåt på juristprogrammet.

Läs mer om Making Links och kriterierna för att söka 

Ansök senast 08-10-2023 | Utbildning 

Sep 19, 2023

Praktisera hos Olsson Lilja Advokater VT 2024

Olsson Lilja Advokater är en brottmålsbyrå belägen på Kungsholmen i Stockholm. Byrån
startades i början av 2018 av advokat Henrik Olsson Lilja efter många år som delägare på
advokatfirman Althin. För närvarande sysselsätter byrån sju advokater, tre biträdande jurister och en kontorschef. Mer info: https://olssonlilja.se.


Nu söker vi vårterminspraktikanter för 2024. Totalt utlyses fyra praktikplatser, fördelade
över två halvterminsperioder enligt följande:1
• Period 1: Två praktikanter v. 3 – 11.
• Period 2: Två praktikanter v. 12 – 22.

Läs mer

Ansök senast 18-10-2023 | Humanjuridik

Sep 19, 2023

Thesis Trainee spring 2024 & Associate Lawyer fall 2024

Start your career at Roschier! Write you final thesis with us during the spring of 2024 and join us as an Associate Lawyer in the fall of 2024.

We are proud to offer you the best start to your career and a smooth transition from university. As a law student, you can spend your last semester writing your thesis in our unique position as a Thesis Trainee, and then continue your journey as an Associate Lawyer with us in August 2024.

Läs mer

Ansök senast 01-10-2023 | Affärsjuridik

Sep 19, 2023

Sveriges ambassad i Singapore söker två praktikanter till vårterminen 2024

Den ena praktiktjänsten är placerad vid ambassadens avdelning för ekonomiska och politiska frågor. Uppgifterna är huvudsakligen kopplade till ambassadens främjandeverksamhet och aktiviteter relaterade till det akademiska utbytet mellan Sverige och Singapore. Till detta ska läggas viss EU-relaterad verksamhet samt ekonomisk och politisk rapportering.


Den andra praktiktjänsten är placerad vid ambassadens försvarsavdelning. Försvarsavdelningens syfte är bland annat att upprätthålla relationerna med försvarsmakterna i de ackrediterade länderna och att främja den svenska försvarsindustrin. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta bevakning och rapportering av aktuella försvars- och säkerhetspolitiska frågor kopplade till utvecklingen i Singapore, Indonesien och övriga Sydostasien samt att delta i den dagliga verksamheten.


För mer information och ansökningsförfarande se Regeringskansliet | Praktikanter till Sveriges ambassad i Singapore vårterminen 2024 (reachmee.com)

Ansök senast 12-10-2023

September 1, 2023

Business Law Challange

Business Law Challenge är Sveriges största casetävling inom affärsjuridik. Att delta i tävlingen ger dig ovärderliga praktiska kunskaper som juristprogrammet inte kan erbjuda. Tävlingen arrangeras av oss på Lindahl och 2023 års upplaga blir den 13:e i ordningen.


Juristprogrammet kan lära dig mycket, men en skicklig affärsjurist behöver många fler färdigheter. För affärsjuristen är affären lika viktig som juridiken och mycket handlar om riskvärdering, affärsjuridisk analys, praktiskt avtalsarbete och affärsjuridiska förhandlingar. Business Law Challenge utmanar dig i just denna typ av praktiska kunskaper, det är inte en tävling som utmanar dig rörande lagtext, praxis och doktrin.


Ta chansen till en unik möjlighet att prova på den sorts utmaningar affärsjurister stöter på dagligen. Vem vet – kanske blir detta starten på din karriär!

Läs mer

Ansök senast 20-09-2023 | Affärsjuridik

Augusti 29, 2023

Advokatfirman Defens söker två praktikanter för våren 2024.
Advokatfirman Defens arbetar med särskild inriktning mot brottmål, men även inom humanjuridik i stort.


Under praktikperioden får praktikanten bistå byråns advokater och biträdande jurister i den dagliga verksamheten med exempelvis rättsutredningar, inlagor till domstolar osv. Praktikanten kommer även att få följa med advokaterna och de biträdande juristerna på domstolsförhandlingar. Praktikanten kommer erbjudas en unik möjlighet till insyn i hur arbetet på en humanjuridisk byrå fungerar. Tidigare praktikanter utgör även en god rekryteringsbas för oss eftersom vi får möjlighet att värdera om dina personliga egenskaper och engagemang passar vårt arbete.


PERIODER
• Period 1: vecka 3–12
• Period 2: vecka 13–22


ANSÖKAN
Utöver goda betyg från juristprogrammet samt färdighet att uttrycka sig väl i tal och skrift så värdesätter vi sökandens personlighet och sociala förmåga. Ansökan ska innefatta personligt brev, CV samt betyg. Vi går igenom alla ansökningar kontinuerligt, men sista ansökningsdag är den 27 oktober 2023. Vi försöker ge besked så snabbt vi kan. Praktiken är oavlönad. Välkommen att skicka dina ansökningshandlingar till biträdande jurist Nora El Massry: nora.el.massry@defens.se

Läs mer

Ansök senast 27-10-2023 | Humanjuridik

Augusti 25, 2023

Insulander Lindh Advokatbyrå söker uppsatspraktikanter

Vill du göra uppsatspraktik på en av Sveriges främsta humanjuridiska advokatbyråer?


Vi söker uppsatspraktikanter som är intresserade av familjerätt, internationell privaträtt och brottmål. Som uppsatspraktikant hos oss får du hjälpa våra advokater och jurister att upprätta handlingar, göra rättsutredningar, följa med på förhandlingar samt biträda med administrativa uppgifter m.m. Insulander Lindh advokatbyrå grundades 1983 och är specialiserad på familjerätt. Vi har en unik kompetens inom medling i familjerätt samt stor erfarenhet av att arbeta som ombud i mål om barn, bodelningar, arvstvister och IP-rättsliga ärenden. Vi tar också uppdrag som bodelningsförrättare, boutredningsman, målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.


Vi söker nu uppsatspraktikanter för vårterminen 2024 (A och B-period). För att bli aktuell som praktikant hos oss ser vi helst att du läst någon eller några kurser inom våra specialistområden samt har för avsikt att skriva din uppsats inom familjejuridik.


Närmare upplysningar lämnas av Lovisa Enander och Nelly Hedberg 08 667 61 67, info@insulander-advokat.se


Skriftlig ansökan med CV, personligt brev och betyg skickas till info@insulanderadvokat.se. Vi vill ha din ansökan senast 30 oktober 2023 men vi tillsätter praktikplatserna löpande.

Läs mer

Ansök senast 30-10-2023 | Humanjuridik

Juli 12, 2023

Praktikplats på Treschow & Partner

Vi söker just nu en praktikant på Advokatfirman Treschow & Partner. Vi är en modern och framåtlutad advokatbyrå som erbjuder en stimulerande miljö med spännande och avancerade arbetsuppgifter. Hos oss får praktikanter möjlighet att samarbeta nära några av Sveriges mest ambitiösa jurister.


Advokatfirman Treschow & Partner arbetar med att skapa modern juridik där vi möter kunders unika behov. Vi erbjuder resultatrika lösningar på juridiska problem genom vår passion, professionalism och personliga prägel. Vi är verksamma inom flera rättsområden, med fokus på affärsjuridik, entreprenad- och fastighetsrätt samt processrätt. Vårt kontor är beläget i centrala Göteborg och vi är aktiva över hela Sverige. Vår arbetsplats präglas av en härlig atmosfär med mycket humor och en öppen kommunikation.


Vi söker en social, utåtriktad och hungrig talang med ett brinnande intresse för juridik. Vi värdesätter även en positiv och utåtriktad personlighet. Som praktikant hos oss kommer du arbeta tätt med kvalificerade och utmanande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Vi ser också att du är noggrann, strukturerad och inspireras av en hög ambitionsnivå. Att ta ansvar för både större och mindre arbetsuppgifter är viktigt för oss, och vi uppskattar en vilja att utvecklas samt en prestigelös och lösningsorienterad attityd.


Vi erbjuder ett omväxlande arbete med nära kontakt med duktiga jurister. Tempot hos oss är ofta högt, vilket ger många möjligheter till sociala kontakter och kunskapsutveckling.

Läs mer

Löpande rekrytering | Affärsjuridik

Juli 5, 2023

Associate

Är du i slutet av dina studier, eller har du redan erhållit enjuristexamen? Sök tjänsten som associate med start i januari 2024 hos oss på Gernandt & Danielsson redan idag. Som associate på G&D får du arbeta med spännande klienter och avancerade arbetsuppgifter i en internationell miljö. Detta gör du i tätt sammansvetsade team tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister. Läs mer

Löpande rekrytering | Affärsjuridik

April 13, 2023

Dataskyddsspecialist

På IST strävar vi efter att utveckla produkter och lösningar som gör skillnad i samhället, det gör vi genom att effektivisera och digitalisera skolan. Vi drivs av vår vision att alla har rätt till en bra skola och att vi med vår erfarenhet, kunskap och teknik ser till att alla lär sig mer. Vi söker nu en Dataskyddsspecialist till vår avdelning Standards & Governance som ansvarar för det systematiska dataskyddsarbetet hos oss på IST. Som Dataskyddspecialist kommer ditt primära fokus vara 1:a och 2:a linjens aktiviteter i vårt ledningssystem för dataskyddsfrågor (Privacy Management system) samt att arbeta med intressenter i organisationen för att öka medvetenheten och förbättra våra GDPR-aktiviteter. Läs mer

Löpande rekrytering | Dataskydd & GDPR

April 13, 2023

Stipendium från Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier

Stipendiestiftelsen Avstamp för Juridiska Studier delar varje år ut stipendium om 10.000 kronor till minst en person som blivit antagen till och påbörjat Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och som kommer från en icke-akademisk familj. Du måste vara från en icke-akademisk familj vilket i detta sammanhang betyder att ingen av dina föräldrar har en svensk universitetsutbildning. Du är antagen till Juristprogrammet vid något av universiteten i Sverige och studerar första, andra eller tredje terminen. Ansökningstid för 2023 års stipendium är 1 januari 2023 – 31 oktober 2023.

Läs mer

Ansök senast 23/10/31 | Stipendium

Mars 31, 2023

Student essay competition 2023

The Swedish Foundation for Human Rights and University College Stockholm invite submissions to this year’s essay competition for Bachelor and Master’s students from various academic disciplines. The essay competition aims at examining the human rights, peace and security nexus. The theme of the essay competition is "The interlinkages between human rights protection and peace and security".

Läs mer

Uppsatstävling

Mars 31, 2023

Legal Researcher - en studenttjänst på distans

Linklaters lämnar juridiska råd till världens ledande företag, finansiella institutioner och organisationer. Med 30 kontor i alla stora affärs- och finanscentra levererar Linklaters en unik service till klienter i hela världen. En roll som Legal Researcher hos oss på distans under två terminer. Preliminärt startdatum för tjänsten är 4 september 2023 och anställningen pågår till och med den 31 maj 2024. Rollen är omväxlande och innebär att du på distans assisterar jurister i juridiskt arbete – en bra merit för framtida anställningar! Du kommer att få arbeta med de flesta av våra arbetsgrupper, men det är till din handledare som du ansvarar för att lämna in ditt arbete inom en given tidsram.

Läs mer

Löpande rekrytering | Affärsjuridik

Februari 7, 2023

New Republic söker praktikanter i Stockholm och Helsingborg

Vill du praktisera på ett public affairs-företag som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag, myndigheter och organisationer? Hos oss får du möjlighet att praktisera i en spännande miljö med engagerade kollegor. Som praktikant kommer du prova på arbetet genom att involveras i flera av byråns projekt och bistå våra konsulter med stöd och underlag, bland annat i form av omvärldsbevakning och research. Därutöver erbjuds du att delta i interna utvecklingsaktiviteter, utbildningar inom opinionsbildning och kommunikation samt externa evenemang. Vi söker dig som är i slutet av din utbildning, exempelvis inom statsvetenskap, kommunikation, nationalekonomi, energisystem eller juridik. Läs mer

Löpande rekrytering | Konsultföretag

Januari 17, 2023

Praktikplats på advokatbyrå i Stockholm

Endsjö Advokatfirma erbjuder praktikplats till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en boutiquebyrå inom processföring med specialkunskap inom arbetsrätt, bolagsrätt, fastighetsrätt, familjerätt och straffrätt. Advokatfirman sysselsätter fyra advokater och 2 ekonomer. Advokaterna har stor processvana inom flera civilrättsliga områden, förvaltnings- och straffrätt. Advokatfirman åtar sig återkommande internationellt privaträttsliga uppdrag.


Praktikanten kommer under vägledning att arbeta med juridisk rådgivning, rättsutredningar, protokollföring, kontakter med rättssökanden, domstolar, statliga och kommunala myndigheter samt sedvanliga administrativa göromål. Praktiken läggs upp enligt överenskommelse.


Ansökan skickas via e-post till praktik@endsjo.se. Läs mer

Löpande rekrytering | Civilrätt

December 3, 2022

Skaraborgs tingsrätt söker juristpraktikanter

Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet och läser på ett juristprogram? Då är du välkommen att söka praktik vid Skaraborgs tingsrätt! Skaraborgs tingsrätt söker studerande från juristprogrammet för praktik under våren respektive hösten 2023. Vi tar emot ansökningar löpande och platserna kan tillsättas före angivna sista ansökningsdagar nedan. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda tingsnotarier har under sina första veckor vid domstolen. Som juristpraktikant kommer du även att vara protokollförare vid exempelvis huvudförhandlingar i brottmål, häktningsförhandlingar, sammanträden enligt ärendelagen och sammanträden för muntlig förberedelse i dispositiva eller indispositiva tvistemål.


Sista ansökningsdagar:

  • 1 maj 2023– inför praktik på höstterminen 2023 med start ca v.35/v 36
  • 1 september 2023 - inför praktik på höstterminen 2023 med start ca v.44/v45

Läs mer

Tingsrättspraktik

Oktober 24, 2022

Hyres- och arrendenämnden i Stockholm söker juristpraktikanter

Arbetet innebär framför allt att föra protokoll vid nämndens förhandlingar, sköta skriftväxling, bereda
ärenden och expediera. Du kommer att arbeta med nämndens hyresråd, övriga jurister och handläggare. Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar de uppgifter som de nyanställda juristerna vid nämnden utför. Vi söker dig som har mycket goda juridiska kunskaper och som kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också vara en bra "lagspelare" och ha ett gott bemötande externt och internt Som praktikant ska du vara inskriven vid ett universitet och ännu inte avlagt juristexamen. Praktiken ska ske inom ramen för en universitetskurs inom juridik.


Hyres- och arrendenämnden i Stockholm söker studerande från juristprogrammet för praktik under 2023 för perioderna:
VT 16/1 - 24/3, 27/3 - 2/6
HT 26/8 - 3/11, 6/11 - 12/1

Läs mer

Ansök senast 23/11/01