JF Mentorskap


JF MENTORSKAPJF Mentorskap startades med målet att skapa de bästa förutsättningarna för nya studenters lärande.

Tanken är att ta tillvara på studenter på högre terminers erfarenheter och lärdomar om utbildningen och studentlivet, och förmedla dessa till nya studenter. På så sätt önskar JF Örebro att de nya studenterna på ett smidigt sätt ska komma in i studierna och det nya studentlivet, och att de i sin mentor finner en trygg person att vända sig till i en tid då mycket är nytt och förvirrande.


Som student på termin 3 och uppåt kan du bli en mentor för studenter på termin 1. Mentorskapet sträcker sig över hela höstterminen. Som mentor har du ansvar över en liten grupp nystudenter, och finns där för att besvara frågor och funderingar, främst kring utbildningen men även andra frågor relevanta för studentlivet. Varje mentorskapsgrupp bestämmer själva när och hur man träffas, samt hur ofta dessa möten ska ske.ANSÖKAN TILL MENTORSKAPSPROGRAMMET HT21 ÄR NU ÖPPEN


I och med terminstarten i år kommer att se lite annorlunda ut pga rådande omständigheter är det viktigare än någonsin att ha någon man kan vända sig till med frågor. Med detta vill vi i JF påminna alla våra medlemmar att söka sig till mentorskapsprogrammet. Du som är en student på högre terminer har en unik möjlighet att bidra till en nystudents upplevelse av utbildningen och guida denna genom djungel som universitetet kan framstå som. Du som är nystudent och medlem i JF har en möjlighet att söka en mentor som kan svara på dina praktiska frågor kring studiestarten. Viktigt att komma ihåg är att detta varken ska ta tid från studier eller fritid, detta samarbete ska vara ömsesidigt och flexibelt med hänsyn till allas trevnad.

 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Utbildningsansvarig JP

Anton Holm

utbildningjp@jforebro.se

Utbildningsansvarig RP

Mehdi Mohamed

utbildningrp@jforebro.se