Svenska juridiska mästerskapen


SVENSKA JURIDISKA MÄSTERSKAPEN


Hej alla tävlingssugna juriststudenter! Nu är det snart dags att anmäla sig till årets upplaga av de Svenska juridiska mästerskapen! Vi hoppas att så många lag som möjligt vill delta för att kämpa om segern i Högsta domstolen. Anmälan öppnar redan måndagen den 10 december och är öppen till 28 januari!


Vem kan anmäla sig?

Samtliga lagmedlemmar ska vara eller ha varit inskriven på kursen processrätt. Man anmäler sig som ett lag bestående av högst två personer. Att delta sätter dina processuella färdigheter på prov och ger dig tillfälle att visa vad du går för. 


Vad är SJM?

SJM är en årligen återkommande och rikstäckande tävling i processrätt som arrangeras av advokatbyrån Mannheimer Swartling. I första hand kommer det ske skriftväxling mellan svarande- och kärandelag som baseras på ett fiktivt mål. De sex bäst skrivna inlagorna väljs ut av en jury och går vidare till lokalfinalen här i Örebro. Ett lag kommer att krönas till vinnare och gå vidare till riksfinalen i Stockholm. Under riksfinalen möter man lag från andra lärosäten och har möjlighet att plädera inför justitieråd i Högsta domstolen.


Vinnarlaget och andraplatstagaren – förutom titel och ära – får 20 000 kronor vardera!


För mer detaljerad information om hur tävlingen går till se: http://www.smijuridik.se/om-tavlingen/ & https://www.mannheimerswartling.se/karriar/studentmojligheter/svenska-juridiska-masterskapen/


För att hålla er uppdaterade är ett tips att gilla Facebooksidan ’’Svenska Juridiska Mästerskapen Örebro”.


Har ni några fler funderingar så tveka inte att skicka iväg ett mail till utskottet sjm@jforebro.se. Ta chansen och anmäl er, detta är något ni verkligen inte vill missa!


(Observera att beslut kan tas om digital tävling med kort varsel på grund av rådande omständigheter.)