Evenemang

EVENEMANG
Yogapass med Jämlikhets- och idrottsutskottet 


Under rådande pandemi och i tider av endast hemmastudier är det lätt att känna sig trött, omotiverad eller rastlös. Det är något som vi i Jämliketsutskottet och Idrottsutskottet vill vara med och motverka så därför vill vi erbjuda er en välbehövlig paus i studierna. 


Fysisk aktivitet är viktigt av många olika anledningar, bland annat bidrar det till att man kan få bättre fokus och det ökar även inlärningsförmågan. Detta tycker i alla fall vi är riktigt bra anledningar! Vi vet att det är lätt att avstå från fysisk aktivitet om kraven blir för höga och det känns för jobbigt. Därför har vi, tillsammans med yogaläraren Karin Hansson tagit fram ett yogapass där du får chansen att sträcka på dig och ta en paus hemma. Övningarna är utformade på så vis att de passar alla och även om du aldrig provat yoga innan kommer du kunna genomföra passet. Missar du något som yogaläraren säger är det inga problem eftersom det går att spola tillbaka klippet hur många gånger som helst! Vi har medvetet anpassat tiden på passet för att det ska passa bra som en studiepaus, men det hindrar inte den som vill att pausa videon och göra övningarna lite längre eller att köra hela passet två gånger på rad. Det är helt upp dig! 


Sök fram någon riktigt avslappnande musik på din dator eller mobiltelefon, starta yogapasset och samla energi för resten av dagen eller morgondagen. Se även Karins hälsning under videon!

Hej! 


Jag heter Karin Hansson och är yogalärare.

Yoga handlar om att bli mer fokuserad och närvarande - Att kunna vara här och nu istället för att grubbla över sånt vi gjort, igår eller i förra veckan. Att inte oroa sig för hur det ska bli imorgon, nästa vecka eller nästa termin. 


Att yoga hjälper oss att vara här och nu - och det sänker stressen. Yoga är ett av världens äldsta system för hälsa och utveckling och används som friskvård i stora delar av världen.

Jag har utbildat mig till yogalärare vid Yogaskolan. Du kan läsa mer om skolan och utbildningen här: http://yogaskolan.org/karlstad/


Vill du fråga något finns jag på Facebook som Yogablå, hör gärna av dig! 


Vänliga hälsningar. 

Karin